REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarptautinis sporto arbitražo teismas (CAS) iš naujo išnagrinėjo Živilės Balčiūnaitė apeliaciją ir paliko galioti LLAF skirtą dvejų metų diskvalifikaciją.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos lengvosios atletikos federacija (LLAF) kovo 30 dieną gavo Sporto arbitražo teismo Lozanoje sprendimą dėl Živilės Balčiūnaitės apeliacijos prieš LLAF 2011 metų balandžio 5 dieną priimtą nutarimą diskvalifikuoti sportininkę dvejiems metams už IAAF (Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos) Antidopingo taisyklių pažeidimą.

REKLAMA

Sporto arbitražo teismo žiuri išnagrinėjo bylą iš naujo ir atmetė visus sportininkės pateiktus argumentus bei nusprendė:

1. Živilės Balčiūnaitės apeliacija prieš Lietuvos lengvosios atletikos federacijos 2010-04-05 d. sprendimą atmesta.

2. Lietuvos lengvosios atletikos federacijos 2011 m. balandžio 5 d. sprendimas patvirtintas. Živilė Balčiūnaitė diskvalifikuota dvejiems metams nuo 2010 m. rugsėjo 6 d. iki 2012 m. rugsėjo 6 d.

REKLAMA
REKLAMA

Sprendimas galutinis ir neskundžiamas. Ž. Balčiūnaitė tarptautiniame arbitraže siekė įrodyti, kad buvo nepagrįstai apkaltinta dopingo vartojimu, ir anuliuoti jai skirtą dvejų metų diskvalifikaciją.

Vadovaujantis IAAF varžybų 40.1 taisykle, Ž. Balčiūnaitės pasiekti rezultatai ir iškovotas Europos čempionės titulas Barselonoje 2010 m. yra anuliuojami bei sportininkė privalo grąžinti Europos čempionės medalį ir visus prizinius pinigus gautus už dalyvavimą ir pasiekimus čempionate.

Lengvaatletės gynėjų teigimu, Barselonos laboratorijoje tirto Ž. Balčiūnaitės šlapimo mėginio rezultatai nebuvo gauti tinkamai, o sprendimą dėl diskvalifikacijos priėmusi LLAF esą neišvengė procedūrinių pažeidimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

LLAF drausmės komisija dėl Ž. Balčiūnaitės šlapimo mėginyje aptiktų sintetinių steroidų metabolitų pernai balandį diskvalifikavo sportininkę dvejiems metams, atėmė iš jos Europos čempionės medalį, o bėgikės treneriui Romui Sausaičiui skyrė griežtą įspėjimą.

Maratonininkės bausmės laikas pradėtas skaičiuoti nuo 2010 metų rugsėjo 6-osios, kuomet LLAF suspendavo sportininkę dėl dopingo kontrolieriams abejonių sukėlusio mėginio, paimto po pergalingo lietuvės finišo Europos čempionate, tyrimo rezultatų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų