• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

1950 metų balandžio 1-ąją Danijos televizija pranešė, kad Pizos bokštas pagaliau nuvirto. Kitą kartą Danijoje buvo paskelbta, jog vyriausybė turi naują technologiją, leidžiančią aptikti nelicencijuotus televizorius. Bet apvyniojus televizorių folija, jo neįmanoma užfiksuoti. Per kelias valandas visa folija buvo šluote iššluota iš parduotuvių.

REKLAMA
REKLAMA

1962 metais Švedijoje buvo tik vienas televizijos kanalas, transliavęs, suprantama, juodo-balto vaizdo laidas. Balandžio 1-ąją buvo pranešta, jog nauja technologija leis padaryti vaizdą spalvotą, bet tam reikia užtempti ant ekrano nailoninę kojinę. Šimtai tūkstančių švedų taip ir padarė. Bet tikroji spalvoto vaizdo televizija atėjo į šalį 1970 metų balandžio 1-ąją.

REKLAMA

1986 metais tūkstančius paryžiečių apstulbino naujiena laikraštyje „Le Parisien“. Leidinys informavo, kad susitarta perkelti Eifelio bokštą į Europos Disneilendą ir jo vietoje pastatyti 35 tūkstančių vietų stadioną 1992 metų olimpinėms žaidynėms.

Uždarė Eifelio bokštą („Scanpix“ nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)Paryžius, Eifelio bokštas („Scanpix“ nuotr.)

1987 metais Norvegijos laikraštis „Bergens Tidende“ pranešė, kad konfiskuota 10 tūkstančių litrų kontrabandinio vyno. Bergeno gyventojai buvo pakviesti į centrinę miesto parduotuvę, kad kiekvienas gautų savąją konfiskuoto gėrimo dalį. Balandžio 1-osios rytą pardavėjai išvydo prie durų minią su tuščiais buteliais ir kitokiais indais.

REKLAMA
REKLAMA

Vynas (nuotr. BMA archyvo)Vynas (nuotr. BMA archyvo)

1992 metais „The London Time“ pranešė, kad Belgijos netrukus neliks: šalies šiaurė bus prijungta prie Nyderlandų, o pietūs – prie Prancūzijos. Pokštas sukėlė tokį pasipiktinimą, kad Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministrui teko aiškintis per televiziją.

Bet plačiausiai nuskambėjo BBC televizijos reportažas, transliuotas 1957 metų balandžio 1-ąją. Jis prasidėjo taip: „Šįmet pavasaris anksti atėjo į Europą, šit ir spagečių derlius Šveicarijoje bus nuimtas anksčiau nei paprastai“ Apie 200 žiūrovų netrukus kreipėsi į BBC, teiraudamiesi, kur būtų galima įsigyti spagečių sodinukų.

Spagečiai (nuotr. freedigitalphotos.net)Spagečiai (nuotr. freedigitalphotos.net)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų