REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prienų politikams nusprendus reorganizuoti keturias švietimo įstaigas, nesiliauja mokyklų bendruomenių protestai.

REKLAMA
REKLAMA

Anot politikų, mokyklos reorganizuojamos mažėjant vaikų skaičiui ir siekiant išlaikyti didžiąsias mokyklas bei sutaupyti lėšų. Nors kiek jų bus sutaupyta, dar nėra paskaičiuota, praneša LTV „Šiandien“.

REKLAMA

Prie Prienų savivaldybės protesto akciją surengė į Klebiškio pagrindinę mokyklą vaikus leidžiančios mamos. Mokykla, turinti daugiau nei 100 moksleivių, reorganizuojama – jungiama prie kitos ir lieka tik pradinė.Tas pats laukia ir Kunigiškių pagrindinės mokyklos.

„Aš gyvenu vienkiemyje. Kur mano vaikai eis, kas juos vežios? Jiems reikės keltis 5 ryto, išeis šeštą, jie grįš taip pat apie 17 val. vakare... Koks bus bendravimas su vaikais, koks pamokų ruošimas?“, – piktinosi Prienų rajono gyventoja Stanislava Kazlauskienė.

REKLAMA
REKLAMA

„Mano mergaitė mokosi 8 klasėje. Jau dabar sunku, o po dvejų metų – egzaminai. Kiti du vaikai mokosi 4 ir 3 klasėse. Taip nesinori, kad uždarytų tą mokyklą“, – nerimavo Birutė Černiauskienė, gyvenanti Prienų rajone.

Prienų politikai vieno balso persvara taip pat nusprendė pavyzdine laikomą Nemuno pradinę mokyklą su 250 mokinių prijungti prie Ąžuolo progimnazijos. Vis dėlto mokyklos patalpos pradinukams kol kas nėra parengtos, nėra suskaičiuota ir kiek reikės lėšų remontui. Reorganizacija paveiks ir jaunimo bei specialiąją mokyklą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tokia pertvarka nepatenkintos bendruomenės skundėsi įvairioms institucijoms, tačiau į jų pageidavimus neatsižvelgta.

„Sprendimas yra priimtas, bet, atsiradus neigiamų, neteisingų pasekmių, galima ir būtina šiuos sprendimus taisyti“, – teigė Prienų rajono meras Vytas Bujanauskas.

„Šiandien mokyklų bendruomenių, tėvų, gyvenančių kaimo vietovėse, nuostatos ir teisėti lūkesčiai – visiškai sutrypti. Tai, kas įvyko, yra savivaldybės vadovų atsakomybėje. Buldozeris įjungtas, o jokios logikos ir mąstymo nėra“, – situaciją apibūdino Prienų rajono tarybos opozicijos jungtinės frakcijos vadovė Rima Zablackienė.

REKLAMA

Prienų rajono savivaldybės administracijos direktorius negalėjo atsakyti, kiek bus sutaupyta lėšų pertvarkant mokyklas. Esą nežinoma, kiek moksleivių rinksis kitų rajonų mokyklas. Su jais rajonas praras ir mokinio krepšelio pinigus.

„Mes manome, kad neturėsime nuostolių. Kol kas tuos judėjimus nustatyti sunku. Sakyčiau, kad apie krepšelio lėšas galėsime kalbėti rugsėjį, kai vaikai sueis į mokyklas. Šiuo metu galima kalbėti labiau apie aplinkos lėšas“, – sakė Prienų rajono savivaldybės administracijos direktorius Algis Marcinkevičius.

Tokia Prienų rajono mokyklų pertvarka numatyta trejiems metams.

R. Lankininkaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų