• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

NATO durys yra atviros Europos valstybėms, kurios nori prisijungti prie organizacijos ir atitinka tam tikrus kriterijus. Tai pirmadienį per agentūros „RIA Novosti“ agentūros organizuotą vaizdo tiltą pareiškė Aljanso generalinis sekretorius Andersas Foghas Rasmussenas.

REKLAMA
REKLAMA

„Kiekviena suvereni valstybė turi teisę laisvai apsispręsti dėl NATO narystės. Visų suverenių šalių principinė teisė yra apsispręsti, prie kokio aljanso jos norėtų prisijungti“, – pabrėžė A. F. Rasmussenas.

REKLAMA

Kalbėdamas apie Gruzijos prisijungimą prie NATO, jis sakė, kad šis šalis „dar neįvykdė narystei būtinų sąlygų“. „Tačiau Gruzija šiuo klausimu juda į priekį ir ši pažanga atsispindi bendradarbiaujant NATO ir Gruzijos komisijoje. Vis dėlto dar pernelyg anksti nustatyti kokį nors būsimo Gruzijos įstojimo į NATO kalendorinį planą“, – kalbėjo A. F. Rasmussenas.

Gruzija ir NATO kovą Briuselyje pasirašė susitarimą dėl dvišalių santykių gerinimo. Gruzinų televizijos stoties „Rustavi 2“ duomenimis, dokumente numatytas naujų grėsmių ir iššūkių atrėmimas. Be kita ko, jame kalbama apie kibernetinį saugumą ir gynybą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų