• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per penktadienį vyksiantį Rusijos vyriausybės posėdį šalies dujų bendrovė „Gazprom“ gali sulaukti griežtos kritikos. Rusijos energetikos ministerijos duomenys patvirtina, kad Rusijos dujų monopolija per žiemos šalčius nutraukė tiekimą Europai, praneša laikraštis „Kommersant“.

REKLAMA
REKLAMA

Kompanija susiduria su problemomis ir šalies viduje. Ministerijos duomenimis, metų pradžioje Rusijos vartotojus nuo deficito gelbėjo atsargos požeminėse saugyklose ir nepriklausomi dujų gamintojai. Be to, „Gazprom“ bendrovei nepavyko pasiekti ikikrizinį gavybos lygį.

REKLAMA

Per penktadienį vyksiantį vyriausybės posėdį ketinama įrodyti, kad „Gazprom“ nepajėgi adekvačiai didinti gavybą. Europos nepasiekė 1,4 mlrd. kubinių metrų dujų, o vartotojus išgelbėjo nepriklausomi gamintojai.

Rusijos energetikos ministerija siūlo aktyviau palaikyti nepriklausomus dujų gamintojus kaip atramą ir paraleliai sustiprinti monopolijos kontrolę. Rusijos energetikos ministras Sergejus Šmatka per posėdį ketina paprašyti premjero Vladimiro Putino suteikti energetikos ministerijai įgaliojimus derinti „Gazprom“ investicinę programą ir kontroliuoti, kaip ji yra vykdoma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų