REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Trečiadienį baigta pakartotinė Anderso Beringo Breiviko psichinės būklės ekspertizė, kuri buvo pradėta vasario 29-ąją.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimo esmė buvo ištisą parą stebėti teroristą Dikemarko psichiatrijos ligoninėje. Jo rezultatai perduoti dviem naujiems teismo psichologams - Agnarui Asposui (Agnar Aspos) ir Terjė Tiorisenui (Terje Toerrisen), kuriuos Oslo teismas paskyrė sausio mėnesį. Jie taip pat surengė kelis pokalbius su kaltinamuoju.

REKLAMA

„Šiandien įvyko paskutinis susitikimas su specialistais iš Dikemarko, mes gavome žodinę jų atlikto darbo ataskaitą, po kelių dienų gausime ją raštu, po to rašysime išvadą“, - cituoja laikraštis „Verdens Gang“ T. Tioriseną, kuris nuo išsamesnių komentarų susilaikė.

Savo ruožtu teismo psichologas ir ekspertas žiniasklaidai pareiškė, kad psichologai veikiausiai jau priėjo tam tikrą išvadą dėl A. B. Breiviko pakaltinamumo. „Tikriausiai jie jau turi idėją ar hipotezę“, - pabrėžė jis. Yra žinoma, jog per savo ilgametę praktiką A. Asposas ir T. Tiorisenas dažniausiai prieidavo išvadą, kad kaltinamasis yra pakaltinamas.

A. B. Breiviko teismo procesas prasudės balandžio 16-ąją. Jis kaltinamas terorizmu ir tyčiniu 77 žmonių nužudymu 2011 metų liepos 22-ąją Osle ir Utiojos saloje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų