REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

(Papildyta 17:04 val.) „Koalicija neturi jokių šansų tęsti darbą dabartine sudėtimi“, – mano Politikos tyrimų ir analizės instituto vadovas Marius Ulozas.

(Papildyta 17:04 val.) „Koalicija neturi jokių šansų tęsti darbą dabartine sudėtimi“, – mano Politikos tyrimų ir analizės instituto vadovas Marius Ulozas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujo FNTT vadovo konkurso nesustabdymas, pasak M. Ulozo, yra konfrontacijos gilinimas. „Žinant, kiek svarbi FNTT vadovo pozicija konservatoriams, tokį žingsnį galima vadinti pasityčiojimu. Demokratinėje teisinėje valstybėje institucijos vadovo nušalinimą nuo pareigų svarstytų administraciniai teismai, o dabar Lietuvoje įsijungė sunkioji politinė artilerija, kuri grasina sugriauti ir valdančiąją koaliciją, ir bent pusmečiui sustabdyti svarbių klausimų svarstymą Seime. Vietoj to, stebėsime kovą dėl Vyriausybės išlikimo – nes vieni su kitais dirbti negali, bet valdžios netekti irgi nelabai nori“, – sakė politologas.

REKLAMA

(Papildyta 15:06 val.) Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius naujo Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovo paskyrimą vadina „apgailėtinu ir moraliai neteisingu“.

„Šitas sprendimas yra apgailėtinas ir moraliai neteisingas. Ministras R. Palaitis neįvykdė Vyriausybės nutarimo, už kurį pats balsavo. To buvo galima išvengti, jei R. Palaitis būtų buvęs atleistas, kaip aš siūliau“, – sako Vyriausybės vadovas A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį vykusį konkursą į FNTT direktoriaus pareigas laimėjo Kęstutis Jucevičius, vadovavęs šios tarnybos Specialiųjų užduočių valdybos Operatyvinės veiklos skyriui.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vidaus reikalų ministerija (VRM) paskelbė užbaigusi konkursą Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktoriaus pareigoms užimti.

Konkursą laimėjo Kęstutis Jucevičius, vadovavęs šios tarnybos Specialiųjų užduočių valdybos Operatyvinės veiklos skyriui. Tai Eltai patvirtino vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio patarėja Ramunė Hazir.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis buvo vienintelis pretendentas į FNTT vadovo postą.

Tuo tarpu buvęs FNTT vadovas Vitalijus Gailius ir jo pavaduotojas Vytautas Giržadas dėl galimai neteisėto jų atleidimo iš pareigų kreipėsi į teismą.

Taip pat skaitykite:

Teismas nagrinės buvusių FNTT vadovų skundus

Vyriausybė sieks perimti FNTT vadovo skyrimo teisę

Politologai: FNTT skandalas – ant rinkimų aukuro


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų