REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovo 8-ąją Savivaldybės administracijos direktorei Kristinai Vareikienei duobę pabandęs kasti Tarybos narys Viktoras Trofimovas pats į ją ir įkrito.

REKLAMA
REKLAMA

Dovana Moters dieną

„tvarkietei“ rengiamą interpeliaciją konservatoriai partijos bičiulį išmetė iš miesto Tarybos frakcijos. Nuo vakar V.Trofimovas atsidūrė už valdančiosios daugumos ribų.

REKLAMA

Tačiau politikas tvirtina neatsisakantis savo ketinimų atstatydinti kartą jau iš posto verstą ir tik per plauką jame išsilaikiusią K.Vareikienę.

Jos tinkamumu vadovauti Savivaldybei konservatorius teigia suabejojęs dėl vieną po kitos „tvarkietės“ daromų klaidų.

„Pastaruoju metu netgi miesto Tarybai svarstyti projektai buvo teikiami pažeidžiant įstatymus – 4 mln. litų paskolos ėmimo klausimas buvo teiktas svarstyti be Savivaldybės kontrolierių išvadų.

REKLAMA
REKLAMA

Akivaizdu, kad kūnas jau be galvos – paskutiniame Kolegijos posėdyje klausimą dėl 2014–2020 m. Panevėžį pasieksiančių 200 mln. Lt panaudojimo pristatė ne pati direktorė, o tik Investicijų skyriaus specialistė“, – vardijo V.Trofimovas.

Maištininkui parodė duris

Konservatorius aiškina siūlymo miesto Tarybai atstatydinti K.Vareikienę dar neįregistravęs, tik parengęs tokį sprendimo projektą. Politikas nespėjęs surinkti visų reikiamų specialistų parašų. Taip pat tvirtina siūlymo Tarybai neteiksiantis, kol jo neaptarsiantis su visomis frakcijomis, tarp jų – ir Tėvynės sąjungos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau V.Trofimovui partijos bičiuliai užbėgo už akių. Vakar per pietų pertrauką susirinkusi frakcija tiesmukiškam ir net savų kritikuoti nevengiančiam politikui parodė duris.

Iš devynių frakcijos narių posėdyje nedalyvavo vienintelė moteris Danutė Marija Kažukauskienė.

V.Trofimovui susidarė įspūdis, kad kai kurie partijos bičiuliai prieš jį rankas kėlė ne savo noru. Esą tam prireikė net dviejų balsavimų – per pirmąjį rankų nepakėlė du, tačiau balsuojant pakartotinai visi buvo vieningos nuomonės.

Meras Vitalijus Satkevičius tvirtina, kad pašalintasis neteisingai suprato balsavimą.

„Niekas pakartotinai nebalsavo. Tiesiog kai prasidėjo balsavimas, dar vyko šnekos. Paskui visiems nutilus pasiūlyta galutinai balsuoti“, – aiškino meras.

REKLAMA

Įvarė šoką

V.Satkevičiaus teigimu, partijos bendražygio rengiama interpeliacija K.Vareikienei buvo paskutinis lašas, perpildęs frakcijos kantrybės taurę.

„V.Trofimovas jau nuo kovo mėnesio reiškiasi. Net prieš partijos narius eina. Dėl to ir partijos priežiūros komitete svarstytas“, – aiškino meras.

Inga KONTRIMAVIČIŪTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų