REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Inspektoriai iš Europos Komisijos buvo nusiųsti į Ispaniją įvertinti duomenų apie šalies praėjusių metų biudžeto deficitą, nes pateikti rodikliai buvo kur kas didesni nei tikėtasi, informuoja AFP.

REKLAMA
REKLAMA

Vasario pabaigoje Ispanija pranešė, kad pernai jos biudžeto deficitas siekė 8,5 proc., o tai kur daugiau nei planinis 6 proc. rodiklis. rodiklis.

REKLAMA

Ispanija pareiškė, kad nepasieks ir 4,4 proc. planinio šių metų deficito rodiklio, jis, anot vyriausybės atstovų, sieks 5,8 proc.

Pareigūnai Briuselyje neoficialiai diskutavo, ar naujoji vyriausybė šių metų biudžeto spragą pervertino dėl politinių tikslų, o už ekonomiką ir pinigų reikalus atsakingas Europos Komisijos narys Ollis Rehnas paprašė Ispanijos vyriausybę suteikti daugiau informacijos.

Ispanijos vyriausybė inspektoriams iš Briuselio suteikė visą prašytą informaciją.

Neseniai sugriežtinta Europos Sąjungos (ES) procedūra dėl per didelio deficito pradedama, kai šalies deficitas yra didesnis nei 3 proc. bendrojo vidaus produkto. Tokioms šalims numatomos baudos, nebent, atsižvelgiant į euro zonos finansų ministrų rekomendacijas, deficitas sumažinamas.

REKLAMA
REKLAMA

Ispanijai buvo rekomenduojama šiemet deficitą sumažinti iki 4,4 proc., tačiau teikiant rekomendacijas Ispanijos ekonomikos augimo perspektyvos buvo kur kas optimistiškesnės nei dabar.

Kita panašioje situacijoje atsidūrusi euro zonos šalis Belgija, norėdama pasiekti planinius rodiklius, apkarpė išlaidas.

Jeigu dėl silpnesnio nei manyta ekonomikos augimo Ispanija nepajėgs pasiekti planinių rodiklių, Europos Komisija gali priimti prasčiausią rezultatą, tačiau euro zonos pareigūnai pažymi, kad Ispanija turi rodyti pastangas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų