REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Degalinių tinklą plečianti „Lietuva Statoil“ atidarė 74-ąją degalinę šalyje. Ties Kaunu, palei automagistralę Klaipėda-Vilnius, įkurta degalinė bus išskirtinė – ji skirta pagerbti didįjį Lietuvos sportą – krepšinį. Be to, ši degalinė įrengta pagal naują „Statoil“ užmiesčio degalinių koncepciją: turi erdvesnę poilsio zoną ne tik viduje, bet ir lauke, siūlys platesnį maisto pasirinkimą ir papildomus patogumus keliaujantiems tiek darbo, tiek asmeniniais tikslais, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Aistra krepšiniui Lietuvoje yra fenomenali ir mes, „Lietuva Statoil“ darbuotojai, taip pat mylime šį žaidimą ir norime su visais pasidalinti tuo, ką jis mums reiškia, todėl atveriame pirmosios ir vienintelės Lietuvoje krepšiniui skirtos degalinės duris, –  sakė „Lietuva Statoil“ generalinis direktorius Tom Graven-Lauritzen. – Kadangi degalinė yra palei automagistralę, joje taip pat daugiau dėmesio skiriame tam, kad keliaujantys galėtų patogiai pailsėti, prasimankštinti ar pasistiprinti prieš tolimesnę kelionę“.

REKLAMA

Naujoje degalinėje sustoję keliautojai galės aplankyti ir nedidelį, bet vertingą krepšinio muziejų, kuriame bus eksponuojami ilgametę partnerystę simbolizuojantys daiktai bei istorinių pergalių atributai. Degalinė nėra įprasta vieta muziejams, todėl ir dalis eksponatų bus unikalūs.

Pavyzdžiui,  krepšinio kamuolys su Šarūno Jasikevičiaus, Roberto Javtoko, Manto Kalniečio, Simo Jasaičio ir Lino Kleizos parašais, specialiai Lietuvoje „Eurobasket 2011" čempionatui sukurta atributika ir produktai, velnio kaukė priešininkams gąsdinti, laiško ateities kartoms kopija, kuri įmūryta krepšinio degalinės pamatuose ir kitų. Vienas iš pagrindinių muziejaus akcentų bus legendinių Lietuvos krepšininkų rankų įspaudų siena.

REKLAMA
REKLAMA

Šiltuoju metų laiku prie degalinės bus įrengta mini krepšinio aikštelė, kurioje keliautojai galės atsikvėpti ir pasimankštinti prieš tolimesnę kelionę.

Naujoji „Statoil“ degalinė yra jau antroji, pastatyta pagal naują užmiesčio degalinės koncepciją, kuri yra labiau orientuota į vairuotojų ir keleivių poilsį. Joje stabtelėjusių keliautojų laukia atskira erdvė su staliukais bei patogiomis kėdėmis, kur bus galima pailsėti, išgerti kavos ar pavalgyti. Šiltuoju sezono metu poilsio zona veiks ir lauke. Naujoje degalinėje bus siūlomi ne tik sumuštiniai ir dešrainiai, bet ir salotos, desertai bei pateikiamas dienos meniu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Poilsio zonoje lankytojai galės dirbti kompiuteriu ar pasikrauti mobilųjį telefoną, o norintieji, galės prisijungti prie nemokamo bevielio interneto. Patogumų ras ir keliaujantys su mažais vaikais – jiems skirtas atskiras staliukas su kėdutėmis, keletas žaidimų, vaikų maitinimo kėdutė bei specialus vaikų maisto meniu. Lauke taip pat įrengta mini žaidimo aikštelė su sūpynėmis.

Tolimųjų reisų vairuotojų patogumui šalia degalinės įrengta vilkikams pritaikyta sustojimo aikštelė, o kolonėlėje įrengtos greitaeigės dyzelino pompos. „Statoil krepšinio“ degalinėje bus prekiaujama 95, „95 Ultima“ ir „98 Ultima“ markės benzinu bei dyzelinu „D Fortis“ ir „D Fortis PLUS“ ir vilkikams skirtu aplinkai draugišku degalų priedu „AdBlue“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų