• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Kovo 10 dieną startuosiančio 2012 metų Lietuvos čempionato pirmose rungtynėse VMFD „Žalgiris“ išvykoje žais su Gargždų „Banga“. Naujasis vilniečių strategas Damiras Petravičius tvirtino, kad jo auklėtiniai šį sezoną pasirengę siekti aukščiausio tikslo – aukso medalių.

REKLAMA
REKLAMA

Būrys naujokų kompensuos netektis

„Devynias savaites Vilniuje ir Kroatijoje vyko pasiruošimas naujam sezonui, sužaista 13 kontrolinių rungtynių. Esame pasirengę kovoti dėl pirmos vietos, – kalbėjo treneris. – Nelabai pažįstu kitų komandų, bet manau, kad didžiausi mūsų varžovai bus Marijampolės „Sūduva“ ir Panevėžio „Ekranas“.

REKLAMA

Ketvirtadienį surengtame komandos pristatyme Vilniuje dešimčiai naujokų buvo oficialiai įteikti ekipos marškinėliai.

„Tarpsezoniu nemažai žaidėjų pasikeičia. Šįkart išėjo dešimt, tiek pat atėjo. Branduolys liko. Didžiausia netektis – lenkų klubui paskolintas Deividas Matulevičius. Tačiau būrys naujokų tai turėtų kompensuoti“, – sakė klubo sporto direktorius Mindaugas Nikoličius. Anot jo, komplektacija beveik baigta, galbūt ekipą sustiprins dar vienas žaidėjas, su kuriuo šiuo metu dar vyksta derybos.

REKLAMA
REKLAMA

Stiprus fizinis pasirengimas

Komandos kapitonas Algis Jankauskas tikino, kad naujokų krikštynos buvo vykusios – kiekvienam reikėjo sudainuoti po dainą. „Kol kas sava kalba, nes legionieriai lietuviškai dar neišmoko“, – juokėsi jis.

„Kiekvieno sezono pradžioje komandą papildo nemažai žmonių. Šie naujokai tikrai sustiprins komandą. Prieš dvejus metus buvo trečia vieta, pernai – antra, šįmet reikia tikėtis tik pirmos. Aišku, ją reikia iškovoti. Nebus taip paprasta“, – sakė A. Jankauskas.

Pasak futbolininko, šįmet komanda kaip niekada gerai pasirengusi fiziškai. O kokios jas mato stipriąsias ekipos puses? „Viskas matysis aikštėje. Manau, pirmiausiai išsiskirsime stipriu kolektyvu“, – teigė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Reikia pirmos vietos

Vykdančioji VMFD „Žalgirio“ direktorė Vilma Venslovaitienė pasidžiaugė, kad trečius metus A lygoje žaidžiančiam klubui pavyko pratęsti rėmimo sutartį su „Unibet“ kompanija: „Ši kompanija davė impulsą 2010 metais, todėl esame dėkingi, kad galime bendradarbiauti ir toliau.“

Jos nuomone, vienas iš didžiausių laimėjimų – galimybė komandai varžytis UEFA turnyruose. „Tikiuosi išgarsinsime Vilnių. Mums tai didelė atsakomybė ir iššūkis“, – teigė V. Venslovaitienė.

Vilniaus miesto tarybos sekretorius Virginijus Dastikas komandai palinkėjo po Lietuvos čempionato bronzos ir sidabro iškovoti auksą. Vilniaus miesto savivaldybė šį sezoną klubui skyrė 2 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų