REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turbūt nėra nieko blogiau už pilietinį karą, kai vienos valstybės piliečiai stoja vieni prieš kitus, pila purvą vieni ant kitų, tuo pat metu žlugdydami savo valstybę. Pilietiniam karui galima prilyginti ir valdančiąją koaliciją, kuri kasdien vis akivaizdžiau byra į šipulius. Nesutarimai koalicijos viduje neretai atrodo „purvini“ ir „negarbingi“.

REKLAMA
REKLAMA

Vakar paaiškėjo, kad prezidentė Dalia Grybauskaitė sulaukė premjero Andriaus Kubiliaus teikimo atleisti ministrą Raimundą Palaitį. Šis žingsnis politologų buvo įvertintas vienareikšmiškai – prezidentei teks aukoti arba ministrą, arba premjerą. Apie koalicijos skilimą ir galimybę dirbti mažumos vyriausybėje kalbos darosi vis dažnesnės.

REKLAMA

TS-LKD ne kartą keitė ministrus

I. Degutienė nuo pat pradžių palaikė A. Kubiliaus poziciją šiame skandale dėl Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) vadovų Vitalijaus Gailiaus ir Vytauto Giržado atleidimo.

Pasak jos, jei Liberalų ir centro sąjunga (LiCS) nori politinio stabilumo ir kad dabartinė vyriausybė ir koalicija atidirbtų savo ketverių metų kadenciją, jai, kaip ir Tėvynės Sąjungai-Lietuvos Krikščionims demokratams (TS-LKD), kurie ne vieną ministrą yra pakeitę, reikėtų elgtis taip pat, o nedramatizuoti situacijos kaip tą daro LiCS.

REKLAMA
REKLAMA

Neseniai Seimo pirmininkės vyras Gediminas Degutis spaudoje liberalcentristus pavadino laisvo elgesio merginomis: „Nemanau, kad dėl liberalcentristų, kurie elgiasi kaip, atleiskite, laisvo elgesio merginos, kiekvienoje valdžioje vis prisiplaka prie valdančiųjų, tai prie socdemų, tai prie konservatorių, jiems reikia brangių pinigingų ministerijų, <...>.“

Interviu „Žinių radijui“ I. Degutienė pareiškė, kad gerbia savo vyro nuomonę ir pabrėžė, kad pastaruoju metu per daug dėmesio skiriama šiam skandalui, pamirštant apie svarbius valstybės uždavinius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Čaplikas konservatorius vadina stabmeldžiais

Kitoje barikadų pusėje kovojantis LiCS lyderis Algis Čaplikas taip pat kalbėjo apie situacijos valdymą, o ne skandalų eskalavimą.

„Užuot stengusis nuraminti istoriją ir iš esmės suvaldyti situaciją, nuolat yra eskaluojama šita istorija. Dingsta esmė – juk esmė yra „Snoro“ informacija, ištekėję pinigai iš „Snoro“, išduota slapta informacija. Ką padarysi, bet manau, kad tai dar viena A. Kubiliaus klaida ir lauksime prezidentės sprendimo“, – sakė jis naujienų portalui Balsas.lt .

REKLAMA

LiCS lyderis konservatorių elgesį šioje situacijoje bandė prilyginti stabmeldžių šokiui.

„Jie patys reikalavo, patys užsivedė. Yra toks stabmeldžių šokis aplink laužą, patys susikuria, rankomis susikabina ir patys užsiveda. Užsiveda, užsiveda, mūkia taip „mūh, mūh, mūh“. Užsiveda ir paskui patys save varo į kampą. Su visais pareiškimais įsivarė“, – piktinosi jis.

A. Čapliko teigimu, ši istorija yra keista ir jį labiausiai stebina, kad esmę bandoma išplauti, vietoj ramių sprendimų priėmimo, keliama įtampa ir isterija.

REKLAMA

Premjeras nieko nebijo

O štai pats premjeras, kuris teikė prezidentei atleisti vidaus reikalų ministrą, atskleidė, kad jo sprendimas yra gerai apgalvotas, tuo pačiu parodydamas, kad joks scenarijus jo negąsdina.

„Aš tikrai nesiimu spręsti tokių klausimų ir problemų dabar. Tokį teikimą, kokį aš teikiu Prezidentei, aš jį teikiu apsvarstęs visas aplinkybes“, – atsakė A. Kubilius, paklaustas, ar įsivaizduoja, kad galėtų toliau dirbti su R. Palaičiu.

Kaip galima pamatyti, valdančiųjų koalicijoje bandoma suversti kaltę vieniems ant kitų, siekiam kuo labiau „įgelti“, abi pusės kalba apie svarbius darbus ir skandalų gesinimą, tačiau savo pareiškimais juos kursto dar labiau. Belieka spėlioti, kuo baigsis visa ši istorija ir aš valdantieji pabaigs savo kadenciją mažumos vyriausybėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų