REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Antradienį Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) būstinėje apdovanoti Tarptautinio olimpinio komiteto konkurso „Sportas ir menas“ nacionalinio etapo nugalėtojai.

REKLAMA
REKLAMA

Grafikos kūrinių kategorijoje geriausiu pripažintas Kretingos Marijono Daujoto vidurinės mokyklos dvyliktokės Dovilės Grigaliūnaitės darbas, skulptūros kategorijoje – geriausias garsaus skulptoriaus iš Klaipėdos Vytauto Karčiausko darbas „Ecolympic".

REKLAMA

„Pasijutau jaunesis, kai atsistojau į vieną gretą šalia jaunųjų menininkų, – kalbėjo V. Karčiauskas. – Mano skulptūra – tai medis, kur nuolat augs. Čia įkūnyti trys pagrindiniai dalykai, kuriais Lietuva gali didžiuotis ir reklamuotis – sportas, kūryba ir mokslas.“

Menininkas tikisi, kad jo pusantro metro kūrinys išaugs į 6,5 metro skultūrą, į kurią galės tilpti žmogus ir su ja susitapatinti, pasisemti jėgų, o į esančias ertmes įmesti savo parašytus norus bei palinkėjimus sportininkams.

REKLAMA
REKLAMA

Moksleivė D. Grigaliūnaitė dėkojo, kad jos darbas buvo įvertintas: „Ne visuomet sulaukiu įvertinimo, todėl tai itin malonu.“

D. Grigaliūnaitės ir V. Karčiausko kūrinių nuotraukos išsiųstos į Tarptautinio olimpinio komiteto būstinę ir dalyvaus tarptautiniame konkurse. Jo laureatai paaiškės birželio mėnesį. Palankiausių komisijos vertinimų sulaukę darbai bus eksponuojami Londono olimpinių žaidynių parodų salėse. Kaip teigė LTOK prezidentas Artūras Poviliūnas, lietuvių darbai privalo būti pastebėti.

Laureatams LTOK prezidentas įteikė diplomus. Geriausiųjų kūrinių autoriai pelnė ir LTOK piniginius prizus – D. Grigaliūnaitė – 500 litų, o V. Karčiauskas – 1500 litų. Pastarajam už nuopelnus olimpizmui dar įteikta LTOK lėkštė.

Nacionalinis konkurso etapas buvo surengtas 2011 metų rugsėjo – 2012 metų vasario mėnesiais. LTOK išaiškino ir apdovanojo 1-8 vietas užėmusius dalyvius. Tarptautinis konkurso etapas vyks iki 2012 metų birželio mėnesio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų