REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prancūzų koncernas „PSA (Peugeot/Citroen) ir Jungtinių Amerikos Valstijų automobilių pramonės milžinas „General Motors“ paskelbė apie kuriamą aljansą. Koncernai žada bendradarbiauti kuriant naujus modelius.

REKLAMA
REKLAMA

Visai tikėtina, kad koncernai optimizuos išlaidas naudodami bendras platformas. Tad gali būti, kad jau netolimoje ateityje koks nors „Citroen C4“ taps artimu „Opel Astra“ giminaičiu.

REKLAMA

Kompanijų sukirtimas rankomis reikš ir tai, kad „General Motors“ įsigis 7 proc. „PSA“ akcijų. Tai reiškia, kad „General Motors“ taps antru pagal dalį prancūzų koncerno akcininku po Peugeot šeimos. Tiesa, „General Motors“ turima akcijų dalis amerikonams niekaip neleis įtakoti „PSA“ vadovybės rokiruočių ar strategijos keitimo.

„General Motors“ ir „PSA“ susivienijimas pravers ne tik kuriant naujus automobilių modelius. Teigiama, kad kompanijos dirbs drauge ir perkant medžiagas ar mechanizmų komponentus. Pasak kompanijų analitikų, „General Motors“ ir „PSA“ bendradarbiavimas per metus leis sutaupyti apie 2 milijardus JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų