REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kol kas nesant sutarimo tarp konservatorių ir liberalcentristų dėl Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovų atleidimo, tolimesnės diskusijos tarp partijų turėtų vykti pasirodžius Antikorupcijos komisijos išvadoms, kadangi ši komisija atlieka kruopščią ir išsamią analizę, ir jos išvados leis atsakyti į daug klausimų ir daug ką teisingai įvertinti, sako Premjeras Andrius Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

„Tikiu, kad komisijos išvados bus objektyvios ir išsamios, leis atsakyti į daug klausimų, įvertinti daug reiškinių ir remiantis štai tais vertinimais ir objektyviomis išvadomis toliau būtų galima daryti ir kitus reikalingus sprendimus, ir tai baigtų tas diskusijas tokias nelabai pagrįstas, kaltinimus vienoje erdvėje, nes, aš manau, ir liberalcentristams, ir mums šioje situacijoje rūpi vienas dalykas – tiesa, ir tie sprendimai, kurie reikalingi, kad galėtume kai kurias klaidas, kurios galbūt buvo padarytos, ištaisyti“, – ketvirtadienio rytą „Žinių radijui“ sakė A. Kubilius.

REKLAMA

„Komisija atliko labai kruopštų darbą, įvertino visas aplinkybes, susitiko su didele gausa įvairiausių institucijų pareigūnų, nagrinėjo ir poligrafo veiklos įvairius aspektus. Jie padarė tokį darbą, tokią analizę, kurios nepadarė turbūt atskirai paėmus nė vienas atskiras liberalcentristas ar nė vienas konservatorius, net ir Ministras Pirmininkas. Komisijos išvados būtų geras pagrindas kalbėti ir diskutuoti“, – pabrėžė Premjeras.

REKLAMA
REKLAMA

A. Kubilius pakartojo ir toliau laikąsis nuostatos, kad FNTT vadovai Vitalijus Gailius ir Vytautas Giržadas buvo atleisti skubotai ir kad ši klaida turi būti taisoma teisinėmis priemonėmis.

Premjero manymu, politiniai klausimai dėl skandale aktyviai dalyvavusių politikų turėtų būti sprendžiami vėliau, kol kas svarbiausia – užtikrinti gerą teisėsaugos institucijų darbą.

„Palikime politinius klausimus šiek tiek vėlesniam laikui. Man atrodo, mums žymiai svarbiau yra pasidaryti ne tik konkrečias išvadas apie konkrečius pareigūnus, apie tai, kaip su jais neteisingai, mano manymu, buvo elgiamasi, reikia padaryti ir bendresnes išvadas – ką turime daryti, kad teisėsaugos institucijos galėtų dirbti nepriklausomai, profesionaliai, atsakingai, nebūtų stumdomos įvairiausių vėjų, nebūtų bandoma jų padaryti paklusnių vienam ar kitam aukštesniam pareigūnui“, – pažymėjo Ministras Pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų