REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

10-o dešimtmečio viduryje „Williams“ buvo nenuginčijama lyderė tarp „Formulės-1“ komandų. Jos sudėtyje čempionais tapo Nigelas Mansellas, Alainas Prostas, Damonas Hillas ir Jacquesas Villeneuve. Bet po to, kai 1997 metais ekipą paliko vyriausias konstruktorius Adrianas Newey (kuris perėjo į „McLaren“), rezultatai nenumaldomai pradėjo kristi. 2011 metais „Williams“ komanda tesurinko tik penkis taškus.

REKLAMA
REKLAMA

Frankas Williamsas, „Williams Renault“: „Adrianas norėjo gauti tai, ko negalėjau jam duoti tuo momentu. Žiūrėdamas į praeitį, turiu prisipažinti, kad tai buvo klaida. Newey visiškai ypatingas žmogus.“

REKLAMA

Po praėjusio sezono „Williams“ komandoje atlikta rimta kadrų kaita: ekipą paliko bendrasavininkas Patrickas Headas ir technikos direktorius Samas Michaelas, bet į konstruktorių skyrių atėjo Mike Coughlanas, Markas Gillanas ir Jasonas Somervile'as. Veteraną Barrichello pakeitė jaunas Bruno Senna.

Frankas Williamsas, „Williams Renault“: „Nesu inžinierius, bet mačiau daug gerų bolidų ir nemažai blogų. Mūsų 2011 m. bolidui akivaizdžiai trūko greičio. Jis nusileisdavo beveik kiekvienu parametru, bet labiausiai mes prarasdavome dėl aerodinamikos. Taip pat greičiausiai mums trūko arklio galios. Todėl bolidas buvo tiesiog nelabai greitas.

REKLAMA
REKLAMA

Perėjimas prie „Renault“ suteikia viltį. Turime tris naujus technikos specialistus: vienas užsiims aerodinamika, kitas dirbs su bolidu trasoje, trečias taps technikos direktoriumi. Anksčiau jie visi dirbo kitose ekipose.

Bet problema vis tiek yra ir jos vardas Adrianas Newey. Deja, jis toks vienas.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų