• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šešiskart prestižinių galiūnų varžybų „Arnold Strongman Classic“ nugalėtojas Žydrūnas Savickas trečiadienį išvyksta į JAV, kad iškovotų taip trokštamą septintą šio turnyro titulą. Per trejus pastaruosius metus stipriausiu pasaulio žmogumi vadinamam 36 metų lietuviui to padaryti nepavyko.

REKLAMA
REKLAMA

„2009 metais lengva ranka galėjau pasiimti septintą pergalę šiose varžybose, bet tuomet savo noru jas praleidau. 2010 metais konkurencija buvo milžiniška ir trauma sutrukdė – likau antras, o pernai užėmiau trečią vietą. Tuomet ir trauma, ir teisėjai „padėjo“, – Balsas.lt pasakojo Ž. Savickas.

REKLAMA

Pajėgiausi varžovai

Kovo 2–3 dienomis tradiciniame „Arnold Sports“ festivalyje Kolambuse galiūnų penkių rungčių turnyre varžysis 10 atletų. Pirmą kartą jame dalyvaus net trys buvę „Arnold Strongman Classic“ – Ž. Savickas, amerikiečiai Derekas Poundstone'as ir Brianas Shaw.

„Bus įdomi kova. Mano manymu vienas iš favoritų – pernai antras likęs amerikietis Mike'as Jenkinsas. Apskritai visi trys amerikiečiai vienodo pajėgumo – nė už vieną totalizatoriuje nestatyčiau“, – juokėsi Ž. Savickas. Savo tikslą jis apibūdino taip – visko pakelti daug.

REKLAMA
REKLAMA

Rekordų pergalei nebeužtenka

„Arnold Strongman“ varžybose visuomet gerinami rekordai. Vis dėlto net du pernai pagerinti rekordai man nepadėjo laimėti. Vadinasi, be rekordų kitose rungtyse reikia užimti prizines vietas“, – savo planą dėstė galiūnas.

Prieš keturis mėnesius ruoštis pradėjęs atletas tvirtino, kad pasiekė gerą sportinę formą ir pasirengęs grumtis dėl aukščiausios vietos ant prizininkų pakylos: „Treniruotėse ne kartą gerinau rekordus. Tikiuosi visų jų dar neišeikvojau.“

Jis pasakojo, kad organizatoriai pakeitė dvi rungtis: vietoje akmens – rąsto kėlimas, o Apolono ašį reikės pakelt nuo žemės ir „užsimesti“ ant krūtinės, o ne iškelti virš galvos. „Šiaip šis pakeitimas man palankus, bet viską lems burtai. Apskritai šių varžybų lygis ir svoriai nuolat didėja“, – sakė Ž. Savickas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

TIK FAKTAI

2012 „Arnold Strongman Classic“ dalyviai:

Michaelas Burke (JAV), Haftoras Bjornssonas (Islandija), Terry Hollandsas (Anglija), Mike'as Jenkinsas (JAV), Mikhailas Kokliajevas (Rusija), Travisas Ortmayeris (JAV, pakeitė traumuotą islandą Benedicktą Magnussoną), Derekas Poundstone'as (JAV), Žydrūnas Savickas (Lietuva), Laurence'as Shahlaei (Anglija), Brianas Shaw (JAV).

„Arnold Strongman Classic“ varžybų nugalėtojai:

2002 metai: Markas Henry; 2003–2008 metai: Žydrūnas Savickas; 2009 metai: Derekas Poundstone'as; 2010 metai: Derekas Poundstone'as; 2011 metai: Brianas Shaw.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų