REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ginčytis neverta, niekas nesugebės išgyventi ilgiau, nei nulėmė gamta. Užtat trumpiau – prašom. Galima ne tik anksčiau laiko pasenti, bet net ir persikraustyti į kitą pasaulį. Tereikia pamiršti apie bet kokias, nors ir mažiausias pastangas, kurios būtinos išsaugoti fizinę savo kūno formą.

REKLAMA
REKLAMA

Taigi, vis dėlto:

Stebėkite savo svorį. Kiekvieni naujai priaugti penki svorio kilogramai pasendina žmogų ne mažiau kaip metais. Paskaičiuokite savo „realų“ amžių. Viršsvoris – papildomas bereikalingas krūvis širdžiai, kaulams ir kojoms. Viršsvoris – tai jūsų neverta išorė, sukelianti aplinkiniams neigiamas emocijas. Nepaverskite savęs „skeletu“, bet „neparėpiami kūnai“ taip pat nėra jums tinkanti forma.

REKLAMA

Nemeskite svorio staigiai. Per trumpą laiką numesti kilogramai gresia suglebusia oda ir naujomis raukšlėmis. Po tokių eksperimentų net galima išoriškai pasenti. Sulieknėti pora kilogramų per mėnesį – štai tokia riba. Dieta būtinai turi būti derinama su fiziniais pratimais. Žinoma, idealiausia būtų tų papildomų kilogramų visai nekaupti. O jei yra, kovą su jais reikia pradėti kuo anksčiau.

Galvokite, ką valgote. Pasirinkdami meniu atsižvelkite į organizmo poreikius, nes įvairios chroniškos ligos labai apriboja „tinkamų vartojimui“ produktų pasirinkimą. Bendros rekomendacijos – daržovės ir vaisiai, rupaus malimo kruopų košės, sausi pusryčiai iš javų, varškė, kuo mažiau gyvulinės kilmės riebalų, daugiau jūros produktų. Nepersivalgykite. Visos suvalgytos kalorijos turi būti panaudotos geriems tikslams, o ne poodinėms sanklodoms.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiau skysčių. Skysčiai – tai negazuoti gėrimai ir sultys. Vanduo pagerina odos būklę ir sumažina apetitą. Minimalus kiekis dienai – pusantro – du litrai. Alus – ne skysčiai, o alkoholinis gėrimas. Jis nepadeda atsikratyti viršsvorio. Priešingai, dar jo prideda.

Būkite fiziškai aktyvūs. Aktyvus sportas gali būti kenksmingas, naudinga – fizkultūra. Darykite tai dėl savęs, vardan pasitenkinimo ir džiaugsmo. Siekti rekordų ir prievartauti savęs nereikia. Sunku prisiversti? Raskite bendraminčių, kartu lengviau nugalėsite asmeninį tingulį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugiau laiko praleiskite gryname ore. Grynas oras – tai daug deguonies ir fizinis aktyvumas. Neieškokite gryno oro judrių miesto gatvių sankirtose. Jokios naudos nebus. Geriau nusigaukite iki parko ar sodybos su kaimo peizažu.

Rūpinkitės veido oda. Kai kurioms moterims tai vienintelė pripažįstama galimybė, leidžianti atrodyti jauniau. Jos naujoms kosmetikos priemonėms išleidžia žymią dalį savo pajamų. Iš tikrųjų, norint odą pamaitinti, pakanka porą kartų per dieną, pasitepus veido kremu, pabūti 20 – 30 minučių, po to tai, kas liko nuvalyti veido gaivikliu.

Ir vyrams dabar nederėtų skeptiškai šypsotis. Rytais skutatės? O ką naudojate prieš skutimąsi, skutimuisi ir po? Atkreipkite dėmesį ir paskaitykite etiketes. Ne taip jau sunku, bet efektyvu.

Moters savaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų