• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugiau nei tris dešimtmečius šeimų krepšinio turnyrus organizuojantis Kazimieras Budrys plečia savo unikalios idėjos geografiją – šeimų varžybos atkeliauja į Kauną.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos krepšinio sostinėje šį šeštadienį bus pirmą kartą surengtos buvusio ilgamečio „Žalgirio“ kapitono ir sporto komentatoriaus Petro Buzelio vardo taurės varžybos, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA

36 metus iš eilės šeimų krepšinio turnyrą rengiantis K.Budrys tikisi, kad varžybose Kaune apsilankys ir Krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis. Tiesa, pernai tokiose varžybose debiutavęs legendinis Lietuvos krepšininkas šį kartą aikštėje nesivaržys – krepšinį žaidžiantys jo sūnūs negali atvykti dėl mokslų Ispanijoje.

Tačiau dėl krepšininkų Lino Kleizos, Jono Valančiūno ir Kauno „Žalgirio“ įsteigtų prizų šeštadienį Ringaudų mokyklos krepšinio salėje vyksiančiose kovos kauniečių Šliogerių, Pupių, Ambrazevičių bei klaipėdiečių Budrių komandos.

REKLAMA
REKLAMA

Beje, dalyviai varžysis ne tik dėl prizų ir P. Buzelio taurės, tačiau ir dėl kelialapio į finalo varžybas, kurios tradiciškai vasarą bus rengiamos Klaipėdoje.

Daugelis vyresnės kartos krepšinio aistruolių P. Buzelį puikiai prisimena ne tik kaip dešimt metų rungtyniavusį „Žalgirio“ kapitoną, dukart tapusį SSRS pirmenybių bronzos medalių laimėtoją, tačiau ir kaip vieną geriausių visų laikų televizijos komentatorių.

1978 m. P.Buzelis buvo išrinktas geriausiu televizijos komentatoriumi Sovietų Sąjungoje ir pakviestas komentuoti krepšinį 1980 m. Maskvos olimpinėse žaidynėse. Deja, krepšinio salėje patyręs infarktą, Petras Buzelis netikėtai paliko visus artimuosius ir draugus, taip ir nespėjęs įgyvendinti daugelio savo ateities planų.

Daugelis jaunesnės kartos televizijos sporto komentatorių ir žurnalistų P. Buzelį iki šiol vadina savo mokytoju ir vienu iškiliausių šios srities asmenybių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų