REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos pasieniečiai antradienį į šalį neįleido šešių Lenkijos parlamento narių, kurie vyko su diplomatiniais pasais.

Baltarusijos pasieniečiai antradienį į šalį neįleido šešių Lenkijos parlamento narių, kurie vyko su diplomatiniais pasais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie tai pranešė Lenkijos Seimo komisijos ryšiams su tautiečiais užsienyje pirmininkas Adamas Lipinskis.

REKLAMA

„Mums į pasus įspaudė įrašus su draudimu įvažiuoti. Jokių paaiškinimų mes negavome“, – sakė A. Lipinskis.

Lenkijos užsienio reikalų ministerija pareiškė, kad toks Minsko žingsnis „atitinka nedemokratinės Baltarusijos valstybės praktiką“.

Lenkijos politikai vyko į Gardiną, kur ketino susitikti su Baltarusijos valdžios nepripažįstamos Baltarusijos lenkų sąjungos vadovais, taip pat Gardino srityje gyvenančiais lenkais. Pranešama, kad politikai ketino apsvarstyti problemas, kurių atsirado Baltarusijai priėmus įstatymus, draudžiančius visuomeninėms organizacijoms gauti finansinę paramą iš užsienio ir užsienio bankuose laikyti savo lėšas.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu Baltarusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė nurodė, kad toks parlamentinės delegacijos vizitas turėtų vykti gavus Baltarusijos parlamento kvietimą, juo labiau kad iš anksto net nepranešta apie ketinimus atvykti į šalį.

„Ką teigiama dvišaliams Baltarusijos ir Lenkijos santykiams gali suteikti panašūs „konspiraciniai“ vizitai, kurių rengimas aiškiai pamina abipusio pasitikėjimo, atvirumo ir geros kaimynystės principus?“ – retoriškai klausė Baltarusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Vanšina.

Kaip skelbta, pirmadienį Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka, priimdamas naujų ambasadorių skiriamuosius raštus, perspėjo Europos Sąjungą neperžengti jo neįvardytų „raudonųjų linijų“, antraip Baltarusija atsakysianti itin griežtai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų