REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį dešimtys tūkstančių žmonių įvairiuose Rusijos miestuose rengė demonstracijas ir reiškė paramą ministrui pirmininkui V. Putinui.

REKLAMA
REKLAMA

Demonstracijos prasidėjo Vladivostoke, o kulminacija buvo vėlai vakare Maskvoje vykusi demonstracija su automobiliais. Rusijos sostinėje vairuotojai išvažiavo į gatves ir demonstravo plakatus bei šūkius.

REKLAMA

Daugumą demonstracijų organizavo glaudžius ryšius su vyriausybe turinčios profesinės sąjungos. Demonstrantai ragino žmones per kovo 4 dieną vyksiančius prezidento rinkimus balsuoti už V. Putiną ir teigė, kad taip galima „apginti teisę į stabilią ateitį“.

Demonstracijų organizatoriai siekė parodyti, kad, nepaisant sumažėjusio populiarumo, premjerą vis dar palaiko dauguma gyventojų. Jei V. Putinas prezidento rinkimus laimės du kartus iš eilės, valdžioje liks iki 2024 metų.

V. Putino oponentai sako, kad darbininkams daromas spaudimas dalyvauti demonstracijose. Pasitelkiami grasinimai ir siūlomas užmokestis už dalyvavimą. Be to, pasak oponentų, policijos pranešimuose V. Putiną palaikančių demonstracijų dalyvių skaičius padidinamas, o opozicijos protestuotojų – sumažinamas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų