• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Bijau, kad gali pasodinti nekaltą“, – būgštavo į redakciją dėl šlagerių karalienės Vitalijos Katunskytės trisdešimtmečio sūnaus Dariaus Šidlausko bylos pokalbiui atėjęs jaunuolis. Jis teigė lemtingą vakarą buvęs tame pačiame lošimų salone ir savo akimis matęs teisiamuoju tapusio D. Šidlausko bei byloje nukentėjusiuoju pripažinto vaikino konfliktą. „Dariaus rankose nebuvo peilio“, – teigia jaunuolis.

REKLAMA
REKLAMA

Sužinojo, kad yra ieškomas pareigūnų

Iš užsienio tik atostogoms į Šiaulius grįžęs jaunuolis, prašęs viešai neskelbti jo vardo ir pavardės (jie redakcijai žinomi), sakė labai nustebęs, kai iš žiniasklaidos sužinojo, kad iš matymo pažįstamas šiaulietis D. Šidlauskas yra kaltinamas žmogaus sužalojimu.

REKLAMA

„Puoliau skaityti laikraščius, interneto svetaines ir taip sužinojau, kad manęs, kaip liudytojo, jau kurį laiką ieško policijos pareigūnai“, – pasakoja vaikinas. Jis sakė jaučiąs žmogišką pareigą duoti parodymus apie tai, kas dėjosi lemtingąjį vakarą lošimų salone.

„Tą vakarą lošimo namų aparatinėje vakarojome trise. Be manęs buvo dar du draugai. Ten mačiau ir šiuo metu nukentėjusiuoju vadinamą vaikiną. Man pasirodė, kad jis buvo gerokai padauginęs alaus. Su visais jis bendravo pakeltu tonu. Prikibo ir prie mūsų, puolė aiškinti, ką apskritai mes veikiame, ką žaidžiame“, – prisimena jaunuolis. Jis teigė su draugais nekreipęs dėmesio į lankytojo elgesį ir likęs vakaroti lošimų salone.

REKLAMA
REKLAMA

„Kai į saloną atėjo Darius, jis ir prie jo puolė kažką aiškinti. Darius stengėsi nekreipti dėmesio ir atsisėdo prie kito aparato, bet tas vaikinas ir toliau vaidino svarbų, didelį žmogų. Darius paprašė jo nusiraminti, nueiti nuo mūsų. Netrukus jis vėl prisikabino prie Dariaus. Darius klausimu į klausimą atsakinėjo“, – pasakoja vaikinas. Jo žodžiais, viskas, kas vyko salono patalpose, dar tebuvo žodinis konfliktas.

„Mums įgriso tai matyti, tad su manim buvusiam draugui pasiūliau eiti į lauką parūkyti. Bet eidamas lauk pastebėjau, kad tas įžūlus vaikinas eina kartu su mumis. Išėjome į lauką, prisidegėme cigaretes, o tuomet atėjo Darius, išsitraukė cigaretę, o to žmogaus, su kuriuo ką tik konfliktavo, paprašė prisidegti“, – vakaro įvykius prisimena vaikinas. Jis teigia matęs ir girdėjęs, kaip „ugnies“ paprašytas salono lankytojas suagresyvėjo ir puolė svaidytis replikomis: „erelis“, „parversiu“ ir panašiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jie susikibo, bet gal porą kartų ant žemės pargriuvęs Darius atsistojo ir nubėgo, o netrukus ir aš su draugais palikau lošimų saloną. Po to, kai Darius nubėgo, nebuvo matyti jokių to vaikino sužalojimų“, – tikina liudininkas. Jis sako nematęs, kas sužalojo nukentėjusiuoju baudžiamojoje byloje tapusį žmogų, bet iš to, ką matė, daro išvadą, jog D. Šidlauskas to negalėjo padaryti, nes jis iš lošimų salono išėjo anksčiau, kol nukentėjęs vaikinas dar buvo sveikas.

Vakarą lošimų namuose leidęs vaikinas sako, kad jo žodžius galėtų patvirtinti ar paneigti vaizdo stebėjimo kamerų įrašai. Pašnekovo žiniomis, kiti byloje ieškomi liudytojai šiuo metu yra išvykę į užsienį.

REKLAMA

Pareigūnams nesisekė ieškoti liudytojų

Minėta byla, kurioje kaltinimai pateikti D. Šidlauskui, jau trečią teismo posėdį iš eilės nejuda pirmyn, nes policijos pareigūnams nesiseka surasti trijų liudytojų. Tris liudytojus, kaip manoma, nusikaltimo naktį užfiksavo ir vaizdo stebėjimo kameros. Teisiamasis D. Šidlauskas pareigūnams nurodė jų vardus bei apytiksles gyvenamąsias vietas. Šios informacijos pareigūnams iki pastarojo posėdžio nepakako, nes liudytojai ne tik nebuvo surasti, bet liko nenustatytos net jų asmenybės.

REKLAMA

Baudžiamosios bylos nagrinėjimą stebinčiai „Šiaulių naujienų“ žurnalistei nepasirodė, kad liudytojų ieškoję pareigūnai būtų lieję devynis prakaitus – teisme parodymus davęs vienas iš Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus tyrėjų teigė trijų žmonių paieškai pasitelkęs duomenų bazes bei kitas operatyvines priemones. Teisme pareigūnas jų nedetalizavo, tačiau akivaizdu – kad šių pastangų nepakako.

Liudytojus laiškais teigė mėginęs prisišaukti ir pats teisiamasis. Deja, D. Šidlausko laiškai liko be atsako.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žadėjo duoti parodymus

28-erių šiaulietis, kurio sužalojimu kaltinamas D. Šidlauskas, buvo perdurtas praėjusių metų gegužės 15-osios naktį. Nukentėjusiajam pažeista šlaunies arterija bei vena.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, minėto šiauliečio draugas lošė žaidimų aparatais, o jis tuo metu plepėjo su trimis jaunuoliais. Staiga prie šiauliečio priėjęs netoliese buvęs vaikinas išprovokavo konfliktą. Vaikinui pavyko išvengti incidento ir jis su jaunuoliais išėjo į lauką parūkyti. Nepažįstamasis išsekė iš paskos. Čia jis, mėtydamas replikas, puolė prie rūkančiojo ir jie abu susikibę griuvo ant žemės. Aplinkui buvę žmonės besiritančių vaikinų nespėjo net išskirti, kai muštynes pradėjęs vaikinas pašoko ir nubėgo, o nukentėjusysis, atsistojęs ir susigriebęs už kirkšnies, paprašė jam iškviesti medikus. Po šiauliečio sužalojimo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo.

REKLAMA

Policijos skelbto incidento detalės, apie kurias pasakojo į redakciją užsukęs vaikinas, pernelyg nesiskiria – tik D. Šidlausko vaidmuo visai kitoks. Baudžiamojoje byloje artimiausias teismo posėdis numatytas jau šiandien. „Šiaulių naujienoms“ savo versiją papasakojęs įvykių liudytojas teigė sieksiąs teisme duoti savo parodymus.

Asta VOLKOVAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų