REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijoje turtus susikrovęs gruzinas Bidzina Ivanišvilis trečiadienį Tbilisyje pristatė savo būsimosios partijos branduolį, tikėdamasis sėkmingai pasirodyti per šalies parlamento rinkimus šį rudenį.

REKLAMA
REKLAMA

Nors būsimosios partijos programa dar nepaskelbta, B. Ivanišvilis paskelbė, kad rinkimuose sudarys bendrą bloką su trimis opozicinėmis partijomis, kurios turi itin nedaug mandatų dabartiniame parlamente.

REKLAMA

Michailo Saakašvilio įkurtas Jungtinis tautinis judėjimas turi 119 parlamento mandatų iš 150.

B. Ivanišvilio partija vadinsis „Gruzijos svajonė – demokratinė Gruzija“, o jos iniciatyvinėje grupėje yra 18 žmonių: žinomų teisininkų, mokslininkų, sportininkų, visuomenės veikėjų.

56–erių metų B. Ivanišvilis paskelbė, kad jis taps partijos pirmininku, kai atgaus Gruzijos pilietybę, o partija bus įkurta balandį. Šalies žiniasklaidos panešimais, dabar verslininkas nuolat gyvena Gruzijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Sausio 5 dieną B. Ivanišvilis pateikė dokumentus įgyti pilietybę natūralizacijos būdu ir jo politinis oponentas M. Saakašvilis turi tris mėnesius sprendimui priimti. Gruzijos pilietybės verslininkas neteko, kai pernai paskelbė, jog turi dar dviejų kitų valstybių pasus.

Jei pilietybės neatgaus, B. Ivanišvilis sako, kad partijai vadovaus jo žmona.

Šiek tiek prie būsimosios partijos kūrimo prisideda ir jo sūnus Bera. Gruodį Tbilisyje surengta didelė šventė, per kurią įkurtas visuomeninis judėjimas „Gruzijos svajonė“. Renginys pradėtas tokio pat pavadinimo daina, kurią atliko reperis Bera.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atrodo, kad B. Ivanišvilio laukia rimti susidūrimai su dabartine Gruzijos valdžia.

Savaitės pradžioje jo atstovai pareiškė, kad Gruzijos muitinė specialiai sugadino beveik 0,5 mln. eurų vertės kilnojamąją televizijos stotį (KTS), kuri buvo siunčiama B. Ivanišvilio žmonos kuriamai televizijos stočiai.

Šiauliuose pagaminta KTS buvo atplukdyta į Batumio uostą ir paimta muitinės procedūroms atlikti. Krovinio gavėjams nebuvo leista dalyvauti, o praėjus penkioms valandoms jie gavo visiškai neveikiančią KTS su pažeista aparatūra.

REKLAMA

Sausį B. Ivanišvilio holdingas „Cartu Group“, kuris vienija Gruzijoje veikiančias jo bendroves ir labdaros organizacijas, taip pat muitinėje patyrė tokią krovinių patikrą, kokios nė kvapo nebuvo iki verslininkui paskelbiant savo politinius planus. Tada taip pat buvo apgadinta moderni technika, susijusi su kokybiško vaizdo perdavimu 3G/4G bevielio interneto kanalais.

Nuo 1990 metų dalyvaudamas privatizacijos procesuose Rusijoje ir išvengęs garsių skandalų dabar B. Ivanišvilis su savo 8,2 mlrd. JAV dolerių vertės turtu laikomas 179–u turtingiausiu žmogumi pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų