REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto narė, Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūno pavaduotoja Dalia Teišerskytė mano, kad Seime vertėtų kuo greičiau apsvarstyti šiuo metu galiojančio Viešųjų pirkimų įstatymo pataisas, kurios numatytų paprastesnę tvarką kultūros organizacijoms ir įstaigoms įsigyti nedidelės vertės paslaugas ar prekes.

REKLAMA
REKLAMA

D. Teišerskytė teigimu, dabar galiojančiai viešųjų pirkimų tvarkai kultūros įstaigų vadovai turi daug priekaištų, tuo pačiu kyla pagrįstų abejonių dėl kai kurių Viešųjų pirkimų įstatymo nuostatų taikymo biudžetinėms kultūros įstaigoms.

REKLAMA

Parlamentarė mano, kad, atsižvelgiant į kultūros įstaigų vykdomus pirkimus, reikėtų vadovautis ir protingumo kriterijais. Pavyzdžiui, viešajai bibliotekai, įsigyjančiai prekių už porą tūkstančių litų, greičiausiai reikėtų taikyti kur kas paprastesnes viešųjų pirkimų procedūras nei Automobilių kelių direkcijai, už milijonus perkančiai kelių tiesimo paslaugas.

D. Teišerskytė stebėjosi, kad dabar kultūros įstaigos, netgi vykdydamos aiškiai socialiai orientuotus projektus – pavyzdžiui, rengdamos garsių menininkų paskaitas mokyklose – turi pildyti šūsnis dokumentų, menininkų samdymą oficialiai registruoti kaip viešąjį pirkimą.

„Aklai taikyti tą pačią įstatymo raidę biudžetinei kultūros organizacijai, samdančiai solistą ar aktorių, ir kitai biudžetinei įstaigai, tik šimteriopai didesnei, kuri perka toną asfalto, greičiausiai nėra nei racionalu, nei protinga. Žinoma, galimai paprastinant pirkimų procedūras net ir mažoms kultūros įstaigoms, nedidelės apimties pirkimams, neturime teisės pamiršti skaidrumo kriterijaus. Tikiu, kad tam užtikrinti yra efektyvių priemonių“, – teigė Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto narė D. Teišerskytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų