• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė patvirtino naujas rinkliavas verslui už keleivių vežimą taksi automobiliais ir autobusais bei krovinių vežimą sunkiasvoriais automobiliais.

REKLAMA
REKLAMA

Susisiekimo ministro Eligijaus Masiulio teigimu, licencijų nebelieka – tereikia įsigyti specialų leidimą, suteikiantį teisę verstis taksi veikla. Leidimas atpigs nuo planuotų 435 iki 121 lito. Šiuos leidimus galės gauti pavieniai taksistai, įregistravę individualią veiklą.

REKLAMA

„Iš tikrųjų yra pritarta kur kas mažesniems įkainiams, negu siūlė Savivaldybių asociacija. Galutinis patvirtintas variantas yra 121 litas už leidimą, kai, noriu priminti, Savivaldybių asociacija siūlė apie 435 litus. Tai, manau, yra gera žinia ir smulkiam verslui, ir kartu atsiranda visos galimybės Vilniaus mieste išdavinėti leidimus verstis taksi verslu, individualia praktika visiems automobiliams, kurie atitiks nustatytus reikalavimus“, – teigė jis.

REKLAMA
REKLAMA

E. Masiulis pažymėjo, kad už šią kainą galima įsigyti leidimą verstis taksi veikla vienam galiojimo terminui, kurį nustato savivaldybė.

Susisiekimo ministras priminė, kad dėl taksi skaidrinimo veiklos jau yra pateiktas ir priimtas siūlymų paketas, kurį reiktų vykdyti palaipsniui.

„Nuo gegužės 1d. įsigalioja naujos taisyklės, kurios rekomendacine tvarka numatys spausdintuvus, kurie bus sujungti su taksometrais. Taip pat, keičiant naujus taksometrus, bus reikalaujama, kad visa taksometro informacija turėtų būti laikoma vienerius metus, kad būtų galima išsamiai tikrinančioms institucijoms vertinti, ar yra mokami visi mokesčiai ir ar yra verčiamasi teisėta veikla“, – sakė susisiekimo ministras, pabrėždamas kontroliuojančių institucijų svarbą, prižiūrint, ar tokio pobūdžio įmonės laikosi galiojančių teisės aktų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip jau skelbta, po Susisiekimo ministerijos derybų su Lietuvos savivaldybių asociacija ši sutiko kelis kartus sumažinti rinkliavas už licencijų ir leidimų išdavimą vežti keleivius autobusais bei taksi automobiliais.

Savivaldybių išduodamos licencijos vežti keleivius autobusais vietinio susisiekimo maršrutais kainuos 180 litų. Savivaldybės už šią paslaugą norėjo gauti 714 litų.

Savo ruožtu Susisiekimo ministerija nutarė sumažinti kai kuriuos jai pavaldžios Valstybinės kelių transporto inspekcijos paslaugų įkainius.

REKLAMA

Licencijos vežioti krovinius vidaus ir tarptautiniais maršrutais transporto priemonėms, kurių masė didesnė kaip 3,5 t, atpigs nuo 250 iki 200 litų. (D.G.)

Taip pat skaitykite:

Po VMI patikrinimo Vilniuje neįmanoma išsikviesti taksi

Po kratų taksi įmonėse – įtariamųjų sulaikymai (foto)

Taksi dispečerė apie vykusias kratas: tai buvo panašu į oro pajėgų antskrydį (video)

Protestuojančių taksistų kolona kėlė sumaištį Vilniaus gatvėse (foto)(video)


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų