• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo šiandien Vilniaus universiteto studentai galės gyvai apžiūrėti naujosios Visagino atominės elektrinės (AE) technologiją - Pažangiojo verdančio vandens reaktoriaus modelį ABWR, išsamiau susipažinti su Visagino AE projektu. Už savaitės interaktyvus reaktoriaus modelis bus eksponuojamas Vilniaus Gedimino technikos universitete, vėliau – dviejuose Kauno universitetuose.

REKLAMA
REKLAMA

„Kviečiame visus studentus, dėstytojus ir universiteto lankytojus apžiūrėti naujosios jėgainės „širdį“, sužinoti kokia yra reaktoriaus sandara bei kaip branduolinėje elektrinėje gaminama elektra. O susitikimo su Visagino AE projekto atstovais metu - detaliau sužinoti tiek apie ABWR technologiją, Visagino AE statybos projektą, Japonijos kompaniją „Hitachi“, - teigė VU Fizikos fakulteto dekanas, prof. habil. dr. Vytautas Balevičius.

REKLAMA

Pasak Rimanto Vaitkaus, bendrovės „Visagino atominė elektrinė“ generalinio direktoriaus tiek atominės elektrinės statybai, tiek ir jos eksploatacijai bus reikalingi aukštos kvalifikacijos specialistai, tad neabejotina, kad dalis šiandienos studentų - tai būsimi elektrinės darbuotojai. „Tikimės, kad galimybė jau dabar išsamiau susipažinti su naujosios AE technologija, Japonijos kompanija „Hitachi“ bei Visagino AE projektu bus vertinga ir įdomi tiek studentams, tiek ir visai akademinei bendruomenei, - sakė R. Vaitkus.

REKLAMA
REKLAMA

Branduolinės energetikos specialistai Lietuvoje yra rengiami dviejuose universitetuose – Kauno Technologijos universitete bei Vilniaus universitete.

Vasario 13 – 20 d. modelis eksponuojamas Vilniaus universiteto Fizikos fakultete, nuo vasario 20 d. su modeliu iš arčiau galės susipažinti Vilniaus Gedimino technikos universiteto studentai, kovo mėnesį modelis bus eksponuojamas Kauno universitetuose.

Vasario 13 d. 15 val. profesoriaus Povilo Brazdžiūno didžiojoje fizikos auditorijoje (Saulėtekio al. 9, I aukštas) vyks susitikimas su „Hitachi“, Energetikos ministerijos, „Visagino atominė elektrinė“ atstovais, kurio metu bus pristatytas naujosios Visagino AE projektas, ABWR reaktoriaus technologija, strateginis investuotojas - Japonijos kompanija „Hitachi“.

Praėjusių metų liepą strateginiu Visagino AE investuotoju buvo pasirinkta Japonijos kompanija „Hitachi“. Tai pasaulinio lygio kompanija, kuri ypatingą dėmesį skiria socialinėms inovacijoms, o pagrindinė šios kompanijos veikla apima informacinių sistemų ir telekomunikacijų, energetikos, socialinės infrastruktūros ir pramonės, statybų, aukštųjų technologijų sektorius. „Hitachi“ korporacijoje visame pasaulyje dirba apie 360 000 darbuotojų, metinė apyvarta viršija 260 mlrd. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų