REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Tūkstančiai europiečių ėmėsi koordinuotų protestų prieš prieštaringai vertinamą Prekybos susitarimą dėl kovos su klastojimu (Anti-Counterfeiting Trade Agreement, ACTA), informuoja BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Dideli protestai surengti Vokietijoje, Lenkijoje ir Nyderlanduose. Apie 200 protestuotojų susirinko Londono centre priešais biurus, kuriuose įsikūrę vieni didžiausių intelektinės nuosavybės teisių turėtojų. Demonstracijos vyko ir kituose Jungtinės Karalystės miestuose, tarp jų – Edinburge ir Glazge.

REKLAMA

Protestuotojai tvirtina, kad ACTA sutartis suvaržys laisvą internetą, o palaikantys naująją tarptautinę sutartį teigia, kad ji nepakeis jau galiojančių įstatymų. Anot jų, dokumentas skirtas apsaugoti kūrėjų teises, kurios vis dažniau pažeidžiamos interneto piratų.

Sutartį jau yra pasirašiusios 22 Europos Sąjungos narės, tačiau dokumentą dar turės ratifikuoti Europos Parlamentas, kuriame nuo birželio bus rengiamos diskusijos šiuo klausimu.

REKLAMA
REKLAMA

Vokietija penktadienį atidėjo ACTA pasirašymą, kad, anot šalies atstovo, „būtų galima daugiau laiko skirti diskusijoms“.

Pasidavusios jaunimo spaudimui, Lenkija, Čekija ir Slovakija tai pat atidėjo sutarties pasirašymą.

ELTA primena, kad prekybos susitarimą dėl kovos su klastojimu 2011 m. spalio 1 d. pirmosios pasirašė JAV, Kanada, Australija, Naujoji Zelandija, Japonija, Singapūras, Marokas ir Pietų Korėja.

Lietuvos sostinėje Vilniuje šeštadienį prieš ACTA protestavo daugiau kaip 600 žmonių.

Taip pat skaitykite:

A. Nakas: žmonės bijo kalbų apie interneto kontrolę(foto)(video)

ACTA: Didysis brolis ar nuosavybės sargas?

Latvijos ministras stabdo ACTA ratifikavimą

Lenkija neratifikavo ACTA sutarties

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų