REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuotykių ieškotojai, keliaujantys į Zanzibaro salą, pirmiausia turės iškęsti nepakeliamą Dar es Salamo, Tanzanijos sostinės, karštį, ir tik vėliau galės mėgautis ištisus kilometrus besitęsiančios jūros gaiva ir saulėtais paplūdimiais, rašo tinklalapis environmentalgraffiti.com.

REKLAMA
REKLAMA

Zanzibaras, ketvirta pagal dydį, viena gražiausių salų pasaulyje, viliojanti poilsiautojus vandenyno gelmių grožiu, kultūrų įvairove ir egzotiška Afrikos gamta. Be balto smėlio paplūdimių ir perlamutrinio vandenyno, poilsiautojai turi galimybę pasivaikščioti po įspūdingą Akmeninį miestą (angl. Stone Town). Ironiška, bet XIX amžių menantis miestas pastatytas anaiptol ne iš akmenų, bet iš kietųjų koralų.

REKLAMA

Zanzibaras (nuotr. Gamintojo)Zanzibaras (nuotr. Gamintojo)

Seniau sala buvo vienas didžiausių prieskonių prekybos centrų visoje rytų Afrikos pakrantėje ir 1837 metais tapo ypač svarbus Omano imperijai, kurios sultonas Sayyid Said bin Sultan įsikūrė pačioje Zanzibaro širdyje - Akmeniniame mieste. Jis praplėtė salos prekybą cukrumi, gvazdikėlių ir indigo prieskoniais. Po šiai dienai Zanzibarą, kuriam priklauso Ungujos ir Pembos salos, išraizgiusios vanilės, kardamono, cinamono, pipirų, gvazdikėlių bei kitų prieskoninių augalų plantacijos.

REKLAMA
REKLAMA

Turistai saloje turi galimybę susipažinti su įvairiausiai prieskoniais, išmokti kaip reikia užauginti ir nuimti jų derlių. Vietiniai gyventojai taip pat gali papasakoti apie skirtingus kokoso riešuto panaudojimo būdus. Dar daugiau salos kultūros galite pasisemti apsižvalgydami po senovines persiškas pirtis, kuriose prausdavosi sultonų žmonos, arba nusileisti stačiais urvais žemyn, kur prekybininkai slėpdavo vergus, kai vergovė jau buvo panaikinta.

Zanzibaras (nuotr. Gamintojo)Zanzibaras (nuotr. Gamintojo)

Akmeninis miestas išsiskiria vingiuojančiomis alėjomis ir siaurais skersgatviais, kuriuose lengvai galima pasiklysti. Čia stūkso apie 2500 pastatų, pastatytų iš koralų, kalkakmenio ir molio. Tarp jų – 45 mečetės, 2 krikščionių bažnyčios ir 4 hinduistų šventyklos. Kiekvienas posūkis atskleidžia vis kitokią miesto istoriją. Pagrindinėje miesto gatvėje stovi Sultono Rūmai, dabar tapę muziejumi. Už prieinamą kainą lankytojai gali išvysti elegantiškus kambarius ir patyrinėti senovinius baldus. Sakoma, kad daugiausia dėmesio sulaukia Sultono dukros Princesės Salmes kambarys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Zanzibaras (nuotr. Gamintojo)Zanzibaras (nuotr. Gamintojo)

Salos Rytų pakrantė yra mažiau apgyvendinta, bet pasižyminti nežemišku grožiu. Akinamo baltumo smėlio paplūdimiai, perlamutrinių atspalvių vandenynas ir bekraštė dangaus žydrynė priverčia pasijusti tarsi rojuje. Zanzibaras – sala, žavinti ne tik savo grožiu, bet ir istorija bei kultūra. Čia kasmet suplūsta tūkstančiai turistų iš viso pasaulio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų