• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas iš socialinio tinklapio „Facebook“ įkūrėjų Markas Zuckerbergas šiais metais turės sumokėti daugiau kaip 1,5 mlrd. JAV dolerių mokesčių, rašo verslo naujienų portalas „Financial Times“.

REKLAMA
REKLAMA

Tokia didelė mokestinė našta M. Zuckerbergą prislėgs dėl artėjančio „Facebook“ pirminio viešo akcijų siūlymo (IPO), kurio metu kompanija planuoja pritraukti iki 5 mlrd. JAV dolerių. Socialinio tinklapio vadovas minėta mokestinę sumą turės sumokėti už iš savo turimų „Facebook“ akcijų gautas pajamas.

REKLAMA

Pats M. Zuckerbergas tikisi, kad per gegužės mėnesį numatytą „Facebook“ IPO pavyks parduoti pakankamai kompanijos akcijų, už kurias gautas pajamas jis ketina skirti mokesčiams padengti. Toks poreikis parduoti akcijas, kad už jas gautas pelnas būtų skirtas apmokėti pelno mokesčiams, kelia abejonių dėl to, kiek „Facebook“ kompanijai po įvyksiančio sandorio pavyks išlaikyti pinigų. Kiek anksčiau kompanija teigė, kad iš IPO ketina uždirbti 5 mlrd. JAV dolerių, tačiau ši suma yra dvigubai mažesnė, nei prognozavo kai kurie ekspertai.

Kalifornijos valstijos, kur yra įregistruota „Facebook“ kompanija, sostinės Sakramento politikai jau pradėjo diskutuoti, kur išleis po socialinio tinklapio IPO gautus mokesčius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų