• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žurnalas „MikroPC“ (Suomijoje leidžiamo amerikietiško „PC World“ licenzinis variantas) atliko 15 Suomijoje labiausiai perkamų mobiliųjų telefonų „šalčio testą“. Buvo siekiama išsiaiškinti, ar jų techninėje dokumentacijoje nurodomos aplinkos temperatūros sąlygos atitinka realų telefonų gebėjimą veikti esant didesniam ar mažesniam šalčiui.

REKLAMA
REKLAMA

Visi telefonai buvo bandomi Suomijos Techninių tyrimų centro laboratorijoje pasitelkus vadinamąjį „Orų kambarį“, kuriame imituojamos įvairios aplinkos temperatūros ir drėgmės sąlygos.  Bandymai buvo pradėti nuo  0 laipsnių pagal Celsijų temperatūros ir tęsiami kaskart ją mažinant kas 12 laipsnių.

REKLAMA

Pasak „PC World“, pirmieji  - 5 laipsnių šaltyje pradėjo streikuoti „iPhone 4S“ ir „Nokia N9“: pirmasis pranešė apie SIM kortelės klaidą, antrasis perspėjo, kad jo baterija beveik išsikrovusi.

10 laipsnių šalčio „iPhone 4S“ nebeatlaikė: jo baterijos indikatorius informavo apie išsikrovusią bateriją, ir telefonas išsijungė. Eksperimento vykdytojai nurodė, kad beveik visi testuoti telefonai su LCD ekranais žemesnėje nei - 14 laipsnių temperatūroje susidūrė su sunkumais.

REKLAMA
REKLAMA

Paaiškėjo, kad dauguma testuotų išmaniųjų telefonų nustojo veikę temperatūrai nukritus iki - 15 ir - 20 laipsnių. Net ir tie, kurie tokiame šaltyje iš pažiūros veikė, išsijungdavo vos pabandžius paskambinti. Įdomu, kad įprastiniai nebrangūs mobilieji telefonai šalčio išbandymą atlaikė kur kas geriau, nei išmanieji. Daugelis jų išsijungdavo tik pasiekus - 25 laipsnių temperatūrą. Pasak tyrėjų, vienintelis išmanusis telefonas, kuris sklandžiai veikė spaudžiant 30 laipsnių speigui, buvo „Samsung Galaxy S II“. Jis išsijungė tik temperatūrai nukritus iki - 35 laipsnių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Testą geriausiai atlaikė nebrangus „Nokia C1-01“ telefonas ir 5 metų senumo „Nokia E6“ modelis. Abu šie telefonai buvo testuojami grynai pažintiniais tikslais, į pagrindinę 15 telefonų grupę jie nebuvo įtraukti. Tačiau ir jie neatsilaikė prieš - 40 laipsnių speigą.

Šioje diagramoje galima pamatyti grafinius šio testo rezultatus. Temperatūra nurodyta Celsijaus laipsniais.

Speigo testas (nuotr. leidėjų)Speigo testas (nuotr. leidėjų)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų