• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį susirinkusi valdančiosios koalicijos vadovybė nutarė, jog reikia dėti visas pastangas, kad „Snoro“ bankroto procesas būtų skaidrus, teisėtas ir efektyvus, apginantis mokesčių mokėtojų interesus ir apsaugotas nuo neskaidrių įtakų, provokacijų ir intrigų.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak valdančiųjų, po to, kai sausio 23 d. 40 opozicijos Seimo narių pasirašė kreipimąsi į Konstitucinį Teismą, kuriuo siekiama „teisiškai įtvirtinti „Snoro“ savininkų pradangintų lėšų perkėlimą ant visos visuomenės pečių, tapo akivaizdu, kad net ir Seimo narius mėginama tiesiogiai įvelti į banko bankroto procedūrų vykdymą ar net jų keitimą“.

REKLAMA

Koalicijos vadovai nutarė pasisakyti už Seimo laikinosios tyrimo komisijos sudarymą, siekdami išsiaiškinti galimas neteisėtas oligarchines politines įtakas ir galimą politikų dalyvavimą darant įtaką bankroto procedūroms.

Komisija turėtų ištirti, ar buvo neteisėtos įtakos ir bandymai paveikti politikus bei teisėsaugos institucijas po „Snoro“ bankroto paskelbimo iš stambiųjų kreditorių pusės ir taip siekti sau turtinės naudos mokesčių mokėtojų sąskaita, pakeičiant vietą kreditorių eilėje. Taip pat sudaryti sąlygas buvusiems banko savininkams išvengti teisinio proceso Lietuvoje“, – pareiškė Premjeras Andrius Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Premjero, galimai stambiųjų kreditorių parengtas bei 40 Seimo opozicijos narių pasirašytas kreipimasis į Konstitucinį Teismą šokiruoja. Pasak jo, jis akivaizdžiai liudija, kad siekiama bet kokiomis priemonėmis paveikti 4 milijardų vertės „Snoro“ bankroto procesą stambiųjų kreditorių bei įtariamųjų Vladimiro Antonovo ir Raimondo Baranausko naudai.

Koalicijos vadovai pabrėžė, jog komisija turėtų dirbti taip, kad jos veikla neturėtų įtakos atliekamiems teisėsaugos tyrimams ir bankroto procedūroms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų