REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos vidaus reikalų ministerija (VRM) pranešė, kad įkalintasis buvęs kandidatas į šalies prezidentus Andrejus Sanikovas gruodžio 23 dieną pateikė malonės prašymą.

REKLAMA
REKLAMA

Lygiai po mėnesio, šios savaitės pirmadienį, jo prašymas su visais kitais reikiamais dokumentais persiųstas Baltarusijos prezidento malonės ir pilietybės reikalų komisijai, naujienų agentūrai „BelaPAN“ pranešė VRM.

REKLAMA

Buvusio kandidato į šalies prezidentus žmona Irina Chalip trečiadienį spaudos konferencijoje teigė, kad jos vyras malonės prašymą pateikė dar lapkritį. Pasak jos, A. Sanikovas taip pasielgęs dėl patiriamų kankinimų ir baimindamasis dėl savo šeimos saugumo.

Savo vyrą pamačiusi po trijų mėnesių pertraukos I. Chalip sakė buvusi sukrėsta, kaip prastai jis atrodo.

Pasak jos, baigiantis susitikimui A. Sanikovas prie stiklo priglaudė raštelį su užrašu „Kalbama apie gyvybės išgelbėjimą. Bet kuriuo momentu mane gali užmušti“.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau VRM atstovas tai neigia.

„Per tokius susitikimus keistis informacija su raštelių pagalba neįmanoma techniškai“, – sakė VRM atstovas.

Vienas Baltarusijos opozicijos lyderių A. Sanikovas nuteistas penkerius metus kalėti, bausmę atliekant pataisos darbų kolonijoje.

A. Sanikovas nuteistas dėl dalyvavimo protestuose po užpernai gruodį vykusių prezidento rinkimų. Teismas pripažino jį kaltu kursčius neramumus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų