• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį Generalinėje prokuratūroje pradėtas ikiteisminis tyrimas, kurio metu bus tikrinama viešoje erdvėje paskleista informacija, jog po bankui „Snoras“ iškelto bankroto, šioje bankrutuojančioje kredito įstaigoje buvo neteisėtai atliekamos finansinės operacijos.

REKLAMA
REKLAMA

Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras Irmantas Mikelionis portalui Balsas.lt sakė, jog tyrimas pradėtas gavus įvairių politikų pareiškimus, jog teismui paskelbus banko „Snoras" bankrotą ten atliktos finansinės operacijos.

REKLAMA

Praėjusią savaitę į Generalinę prokuratūrą kreipėsi Seimo pirmininkė I. Degutienė prašydama ištirti, ar teiginiai, neva jos sūnus G. Degutis padengė dalį savo įmonės „Novotersos“ paskolos savo turimomis banke lėšomis po to, kai teismas paskelbė bankrotą.

Į  Generalinę prokuratūrą kreipėsi ir socialdemokratai, kurie  pateikė turimus duomenis ir informaciją bei prašydami pradėti tyrimą, ar nebuvo padarytas galbūt neteisėtas poveikis „Snoro" bankroto administratoriui.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu Vidaus reikalų mnisterija atlieka žynybinį tikrinimą, kas nutekino informaciją apie tai, jog bankui „Snoras“ gręsia bankrotas. Melo detektoriumi tikrintas ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos vadovas, generolas Vitalijus Gailius.

Seimo opozicijos lyderis V. Mazuronis pirmadienį viešai kreipėsi į Seimo Pirmininkę Ireną Degutienę, ragindamas ją kuo greičiau viešai atsakyti į klausimus, kurie arba paneigtų, arba patvirtintų kaltinimų apie galimai neskaidrius sandorius, vykdytus su UAB „Novotersa“ kredito, buvusio banke „Snoras“, padengimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Parlamentaras Algirdas Butkečius kiek anksčiau buvo paskelbęs, kad kai kurie valdančiųjų atstovai galimai žinojo apie banko bankrotą.

Taip pat skaitykite:

A. Butkevičius: I. Degutienė ir A. Kubilius apie „Snoro“ problemas buvo informuoti dar liepą

Parlamentinis tyrimas dėl „Snoro“

Opozicija siūlo ištirti, ar konservatoriai nekelia grėsmės konstitucinei santvarkai

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų