REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įkalintasis buvęs kandidatas į šalies prezidentus Andrejus Sanikovas kreipėsi į Baltarusijos diktatorių Aliaksandrą Lukašenką, prašydamas jam suteikti malonę.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas Baltarusijos opozicijos lyderių A. Sanikovas nuteistas penkerius metus kalėti, bausmę atliekant pataisos darbų kolonijoje.

REKLAMA

Trečiadienį A. Sanikovo žmona Irina Chalip spaudos konferencijoje Minske pranešė, kad jos vyras paprašė malonės dėl patiriamų kankinimų ir baimindamasis dėl savo šeimos saugumo. Pranešimai, kad A. Sanikovas gali būti kankinamas, pasirodė pernai rugsėjį.

Savo vyrą pamačiusi po trijų mėnesių pertraukos, I. Chalip sakė buvusi sukrėsta, pranešė opozicijos tinklalapis „charter97.org“.

„Tai lyg žmogus, kuris per tris mėnesius mažiausiai 10 metų atbuvo stalininiuose lageriuose“, – sakė I. Chalip.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jos, vyras nieko konkretaus negalėjo pasakyti, kadangi jam tai buvo uždraudusi kolonijos administracija, tačiau užsiminė, kad kankinimai prasidėjo rugsėjį.

I. Chalip sakė, kad, A. Sanikovui grasinant dėl jo šeimos saugumo, dar lapkritį jis buvo priverstas parašyti malonės prašymą.

„O dabar paklauskime savęs, kodėl Lukašenka, gavęs taip trokštamą dokumentą, nemojavo juo per spaudos konferenciją gruodį, kai sakė, kad politiniai kaliniai nenori rašyti malonės prašymų ir todėl toliau sėdi nelaisvėje“, – retoriškai klausė I. Chalip.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jo tikslas - neišleisti politinių kalinių gyvų. Jei Lukašenkai tereikėjo popierėlių su jų parašais, nejaugi jis nebūtų pasinaudojęs popierėliu su visų stipriausio jo varžovo parašu“, – sakė I. Chalip.

Pasak jos, baigiantis susitikimui su vyru, A. Sanikovas prie stiklo priglaudė raštelį su užrašu „Kalbama apie gyvybės išgelbėjimą. Bet kuriuo momentu mane gali užmušti“.

A. Sanikovas nuteistas dėl dalyvavimo protestuose po gruodį vykusių prezidento rinkimų. Teismas pripažino jį kaltu kursčius neramumus.

Iš viso Baltarusijos saugumo pajėgos tada sulaikė 600 demonstrantų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų