• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Graikijos finansų ministerija sekmadienį pirmą kartą paskelbė ataskaitą apie fizinius asmenis, įsiskolinusius valstybei dėl nesumokėtų mokesčių: paaiškėjo, kad per 4 tūkst. šalies piliečių, vengiančių mokėti mokesčius, yra skolingi valstybei 14,9 mlrd. eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Valdžia jau kelis kartus grasino skolininkams paviešinti jų pavardes, o policija ne kartą yra sulaikiusi įžūliausius pažeidėjus, kuriuos dažniausiai iškart paleisdavo už užstatą.

REKLAMA

Graikija mėgina užkirsti kelią bankrotui ir padidinti biudžeto pajamas, kartu vykdydama griežtą išlaidų mažinimo programą.

Vengimas mokėti mokesčius – viena labiausiai svarstomų temų Graikijos visuomenėje ir žiniasklaidoje, tačiau detalus skolininkų sąrašas skelbiamas pirmą kartą.

Kaip rodo sąrašas, didžiausias skolininkas yra verslininkas Nikolas Kasimatis, kuris nesumokėjo net 561,6 mln. eurų mokesčių ir yra skolingas 390,5 mln. eurų delspinigių, bendras šio fizinio asmens įsiskolinimas siekia 952 mln. eurų. N. Kasimatis buvo sulaikytas 2009 metais ir šiuo metu atlieka bausmę kalėjime už machinacijas, kurios valstybei padarė milijoninių nuostolių.

Penkiolika sąraše paskelbtų žmonių yra įsiskolinę daugiau nei po 100 mln. eurų, jų bendra skolos suma siekia 3,2 mlrd. eurų. 1,748 tūkst. žmonių yra įsiskolinę daugiau nei 1 mln. eurų nesumokėtų mokesčių. Į sąrašą neįtraukta nemažai stambių skolininkų, kurie susitarė su valstybe dėl laipsniško skolų grąžinimo, praneša „RIA Novosti“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų