• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Privačių Graikijos kreditorių derybininkai išvyko iš Atėnų nesusitarę nurašyti dalį šalies skolų, informuoja BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Kreditoriams atstovaujantis Tarptautinių finansų institutas (IIF) pranešė, kad jų komanda ir toliau dirba, o derybos bus tęsiamos telefonu.

REKLAMA

Graikija tikėjosi, kad per savaitgalį pavyks susitarti. Panašu, kad tai padaryti geriausiu atveju pavyks tik pirmadienį per euro zonos šalių finansų ministrų susitikimą. Graikijai reikia šio susitarimo, kad galėtų gauti naują išmoką iš Ekonomikos gelbėjimo fondo.

Po dviejų mėnesių sueis Graikijos skolos grąžinimo terminas, todėl jai būtina gauti 130 milijardų eurų iš Europos Sąjungos (ES) ir Tarptautinio valiutos fondo (TVF). Priešingu atveju Graikijai gali pritrūkti pinigų ir šalis nebegalės vykdyti savo finansinių įsipareigojimų. Dalis finansų analitikų mano, kad, jei Graikija nebegalės vykdyti finansinių įsipareigojimų, turės pasitraukti iš euro zonos.

Europos valstybių lyderiai praeitais metais iš esmės susitarė, kad privatūs kreditoriai „savanoriškai“ nurašys 50 proc. Graikijos skolų, bet privatūs skolintojai dar turi sutarti dėl konkrečių sąlygų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų