• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antrojo plano vaidmenų filmuose „Likimo ironija“, „Garažas“ ir „Seniai-plėšikai“ Georgijui Burkovui pakako, kad jis taptų nacionalinio kino legenda. O jo auksinės frazės „Aš niekada neapsvaigstu“ ar „Aš už mašiną savo tėvynę pardaviau“ – seniai tapo anekdotų objektu. Šeštadienio vakarą per „NTV Mir“ dokumentinis filmas „Georgijus Burkovas. Sovietinio kino Hamletas“ atskleis, kas aktoriui sutrukdė pasiekti kino Olimpą.

REKLAMA
REKLAMA

Georgijus Burkovas visą gyvenimą svajojo apie Donkichoto, Mefistofelio, Hamleto vaidmenis, tačiau tam nebuvo lemta išsipildyti. Jo kolegos įsitikinę, kad Georgijus galėjo suvaidinti bet kokio žanro personažą. Tad kodėl kino virtuozui tekdavo tik antraeiliai nevykėlių girtuoklių ar kvaištelėjusių inteligentų vaidmenys? Kodėl tarp 60 vaidmenų kine nebuvo nei vieno pagrindinio vaidmens? Kokias svajones, nusivylimus, viltis ir kančias Georgijus Burkovas išliejo savo dienoraščio puslapiuose? Kas slėpėsi po juokdario ir plepio kauke?

Apie visa tai dokumentiniame filme „Georgijus Burkinas. Sovietinio kino Hamletas“ šeštadienio vakarą per „NTV Mir“ kalbės aktoriaus bendražygiai Aleksandras Širvindtas, Romanas Viktiukas, Vsevolodas Šilovskis, Liudmila Ivanova, Nina Usatova, Aleksandras Pankratovas-Černij, Jekaterina Vasiljeva ir Vladimiras Gurkinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų