• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs kalinys Denisas Silonovas, kuris neseniai buvo paleistas lygtinai, sakė, kad kolonijoje, kur kalinimo bausmę atlieka buvęs Rusijos naftos magnatas Michailas Chodorkovskis, labai pagerėjo kalinių gyvenimo sąlygos. Pasak „RIA Novosti“, apie tai D. Silonovas pasakojo per interviu, kuris skelbiamas M. Chodorkovskio ir Platono Lebedevo komunikacijos centro tinklalapyje.

REKLAMA
REKLAMA

Į koloniją Karelijos respublikoje perkėlus M. Chodorkovskį visuose kamerų blokuose ir kitose vietose buvo įrengtos stebėjimo kameros. Dabar kolonijos darbuotojai nebegali mušti ir žeminti kalinių kaip anksčiau.

REKLAMA

„Gyvenimas pasikeitė į gera. Pirmiausia pradėjome gyventi pagal grafiką. Anksčiau kas nors galėdavo ką nors tau pasakyti ir primušti, dabar to nebėra, nes visas kalinių kamerų blokas stebimas vaizdo kameromis. Kamerų bloke, kuriame kali M. Chodorkovskis, yra keturios filmavimo kameros“, – pasakojo D. Silonovas.

Jis pridūrė, kad vaizdo kameros įrengtos ne tik bloke, kuriame gyvena M. Chodorkovskis, bet ir koridoriuose, valgyklos bloke ir kitose kolonijos vietose.

REKLAMA
REKLAMA

Buvęs dabar nebeegzistuojančios naftos bendrovės „Jukos“ vadovas gruodį buvo nuteistas kalėti 13 metų už naftos pasisavinimą ir pinigų plovimą. Į bausmę įeina septyni metai, kuriuos M. Chodorkovskis kalėjo už kitus nusikaltimus.

M. Chodorkovskis tvirtina, kad jam pateikti kaltinimai yra kerštas už tai, kad jis finansavo Rusijos politinę opoziciją. Kremlius šiuos kaltinimus neigia.

Taip pat skaitykite:

M. Chodorkovskis: niekada neprisipažinsiu esąs kaltas

M. Chodorkovskis kalės tol, kol valdys V. Putinas

10 žymių politinių kalinių (foto)(video)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų