REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Amerikietiško futbolo lygos (NFL) komandos „Pittsburgh Steelers“ žaidėjas Troy Polamalu patenka į garsenybių sąrašus, kurių tam tikros kūno dalys draudžiamos milijonais JAV dolerių. Trisdešimtmečio brangiausia kūno dalis – ilgi plaukai.

REKLAMA
REKLAMA

T. Polamalu išsiskiria ne tik savo drąsa, bet ir plaukais, kuriuos, anot paties žaidėjo, paskutinį kartą kirpo 2000 metais. Teigiama, kad prieš kiekvienas rungtynes jiems tvarkyti futbolininkas skiria 45 minutes ir tai jau tapo savotišku ritualu.

REKLAMA

Kai 2010 metais amerikietis tapo kompanijos „Procter & Gamble's“ produkto „Head & Shoulders“ šampūno reklamos veidu, jo plaukai buvo apdrausti milijonu JAV dolerių. Tiesa, nuo grubesnių veiksmų aikštėje jie nėra apsaugoti.

Troy Polamalu (nuotr. SCANPIX)Troy Polamalu (nuotr. SCANPIX)

NFL taisyklės ledižia žaidėjams griebti už plaukų, kaip ir už kitos bet kurios aprangos dalies. 2006 metų spalio 15 dieną per rungtynes „Kansas City Chiefs“ žaidėjas Larry Johnsonas sustabdė T. Polamalu tempdamas šį už plaukų.  L. Johnsonas vis dėlto buvo nubaustas už šį veiksmą, nes kėlė varžovą tempdamas jį už plaukų.

2011 metų vasarą sirgalius išgasdino internete pasirodęs vaizdo klipas, kuriame sportininkas nusiskuta plaukus, tačiau vėliau paaiškėjo, kad tai buvo apgaulė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų