REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šią savaitę, sausio 12-15 dienomis, Lietuvoje lankysis aktyvus Rusijos kovotojas už laisvę ir demokratiją, žmogaus teisių gynėjas Sergejus Kovaliovas, kuriam bus įteikta pirmoji Laisvės premija.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo įsteigta premija S. Kovaliovui skirta už pasiekimus ir indėlį ginant žmogaus teises, plėtojant demokratiją, skatinant tarpvalstybinį bendradarbiavimą kovojant už Rytų ir Vidurio Europos tautų laisvą apsisprendimą ir suverenitetą.

REKLAMA

Sausio 12 d. į Lietuvą atvyksiančio žmogaus teisių gynėjo vizito programoje numatomas jo dalyvavimas susitikime prie atminimo laužų Nepriklausomybės aikštėje.

Sausio 13 d., penktadienį, numatomas S. Kovaliovo dalyvavimas parodų, skirtų Laisvės gynėjų dienos 21-osioms metinėms, atidaryme Seimo parodų galerijoje.

Penktadienį S. Kovaliovas Lietuvos Seimo iškilmingame minėjime, skirtame Laisvės gynėjų dienai (Kovo 11-osios salėje), priims pirmąją Laisvės premiją ir pasakys kalbą.

Taip pat sausio 13-ąją planuojami pirmojo Laisvės premijos laureato susitikimai Seime su Lietuvos valdžios atstovais, dalyvavimas vėliavų pakėlimo ceremonijoje Nepriklausomybės aikštėje ir kituose Laisvės gynėjų dienos minėjimo renginiuose. Sausio 14 d. planuojama S. Kovaliovo išvyka į Kauną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų