• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakarų šalys šią savaitę parengė specialųjį planą skirti rekordinį kiekį naftos iš savo rezervų, kad padengtų visą naftos trūkumą, jei Iranas užblokuotų Ormūzo sąsiaurį.

REKLAMA
REKLAMA

Šaltiniai naftos pramonėje ir diplomatai sakė naujienų agentūrai „Reuters“, kad Tarptautinė energijos agentūra (TEA), kuriai priklauso 28 šalys, ketvirtadienį aptarė planą iš vyriausybei priklausančių atsargų, kurios saugomos JAV, Europoje, Japonijoje ir kitose naftą importuojančiuose šalyse, kasdien skirti iki 14 mln. barelių naftos. Tai būtų daugiau nei penkis kartus didesnis atsargų naudojimas nei po Irako invazijos į Kuveitą 1990 m.

REKLAMA

Pagal planą, pirmąjį krizės mėnesį būtų galima skirti maksimalų kiekį: apie 10 barelių žaliavinės naftos ir apie 4 barelius perdirbtų produktų per dieną. Europos diplomatas sakė, kad „tai būtų protingas ir reikalingas atsakas į sąsiaurio blokadą“. Pasak jo, jei prireiktų, planą būtų galima greitai įgyvendinti ir tikriausiai nekiltų nesutarimų tarp TEA narių.

TEA atstovas patvirtino, kad Paryžiuje įsikūrusi organizacija turi specialųjį planą, pagal kurį, iš rezervų visą mėnesį galima skirti iki 14 barelių naftos per dieną. Pasak jo, agentūra atidžiai stebi padėtį Irane.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų