REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors Šiaulių universitetas neišlipa iš skolų, abejotinų pirkinių neatsisako. Kad svečiai iš užsienio nemanytų, jog atvažiavo į Afriką, jie šeriami saldainiais. Tokia logika vadovaujasi ŠU, kuriame mokomąja medžiaga virsta minkštasuoliai ar net televizoriaus staliukai, kuriems taškomi dešimtys tūkstančių litų.

REKLAMA
REKLAMA

Prisipirko suvenyrų

Praėjusiais metais ŠU pirko begales daiktų. Tarp jų buvo rūbų spintos, minkštieji baldų kampai, minkštasuoliai, televizoriaus staliukai bei žurnaliniai staliukai ar net pufai ant ratukų. Už šiuos ir kitus baldus įmonei, veikiančiai prie Pravieniškių pataisos namų, sumokėta daugiau kaip 60 tūkstančių litų. Baldus ŠU ne ką menkiau pirko nei literatūrą - rudenį su ta pačia įmone pasirašyta 6 tūkstančių litų vertės sutartis. ŠU skelbė ieškantis ir keleivinio mikroautobuso.

REKLAMA

Prieš keletą mėnesių ŠU reklamai prireikė tūkstančio suvenyrų, tarp kurių buvo ne tik tūkstantis rašiklių ir tiek pat blonknotų, 100 pieštukinių, 200 marškinėlių, 200 puodelių, 400 drobinių krepšių. Prekių Šiauliuose turbūt nerasta – prekių tiekėju įvardijaama Vilniuje veikianti įmonė.

Saldžiausiu ŠU pirkiniu būtų galima įvardyti šokoladinius saldainius reprezentacinėse dėžutėse. Viešųjų pirkimų konkurso skelbime skelbta, kad saldainiai turėtų būtų su kakava. Kodėl ne su uogiene? Neaišku kokia jau ta ŠU pirkėjų skonio paslaptis.

REKLAMA
REKLAMA

Apgyvendino pas brangininkus

Pigus mokymų dalyvių apgyvendinimas ŠU netiko. Tokia nuomonė susidaro viešųjų pirkimų tinklalapyje skaitant apie kitus Šiaulių universiteto pirkinius.

Praėjusį mėnesį skelbtas konkursas dėl apgyvendinimo paslaugų, nors universitetas turi bendrabučių. Iš trijų konkurse dalyvavusių įmonių sutartis pasirašyta su aukščiausią kainą pasiūliusia įmone – daugiau kaip 10 tūkstančių litų vertės sutartis pasirašyta su bendrove „Averita". Šiame konkurse viena įmonė siūlė perpus, o kita - net trečdaliu pigesnes paslaugas. Mokymo dalyvius norėta ir pamaitinti – skelbtas konkursas ir dėl jų maisto tiekimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu, kai vyko ne vienas stambesnis viešųjų pirkimų konkursas, ŠU skola už socialinio draudimo įmokas „Sodrai“ siekė beveik 30 tūkstančių litų.

Neatsiskaitė su statybų bendrove?

Nuomonę, kad ŠU staiga praturtėjo, paneigė vienas faktas. Kitą savaitę Šiaulių apygardos teisme turėtų būti nagrinėjama civilinė byla, kurioje statybų bendrovė „Progresyvios renovacijos" iš ŠU mėgina prisiteisti skolą.

ŠU rektorius profesorius dr. Vidas Lauruška žodžiu atsakyti į „Šiaulių naujienų" žurnalistės klausimus apie finansinę jo vadovaujamo universiteto situaciją nepanoro.

REKLAMA

Nors skolose, saldainių neatsisakys

ŠU infrastruktūros prorektorius profesorius dr. Donatas Jurgaitis, paklaustas apie ŠU skolas, atsakė taip, tarsi būtų pamiršęs, jog dirba ne privačioje įmonėje, o biudžetinėje įstaigoje, išlaikomoje mokesčių mokėtojų.

„Šitokia informacija yra šiek tiek konfidenciali... Aš neįgaliotas jums pasakyt skolas", - paklaustas apie finansinius ŠU universiteto įsiskolinimus atsakė D. Jurgaitis. Pokalbio eigoje jis pripažino, kad ŠU nėra su visais atsiskaitęs.

„Šiaip esame šiek tiek skolingi„, - puse lūpų prabilo SU darbuotojas. Kiek tas „šiek tiek“, D. Jurgaitis nedetalizavo. „Iš atminties nepamenu", - sakė D. Jurgaitis.

REKLAMA

Kam ŠU universitetui saldainiai? „Pas mus atvažiuoja partneriai, mes pas juos važiuojame. Kažkokio tai suvenyro reikia„, - teigė D. Jurgaitis. Jo nuomone, tokių pirkinių nederėtų atsisakyti.  „Kažkaip malonu iš užsienio atvykusiam kolegai paimti saldainį su universiteto atributika. Negalvoja, kad atvažiavo į Afriką“, - apie saldainių naudą kalbėjo D. Jurgaitis.

D. Jurgaitis: minkštasuoliai – ne ponams

Paklaustas, kokioms reikmėms ŠU pirko baldus, D. Jurgaitis puolė postringauti apie tai, kad ir minkštieji baldai – mokomoji medžiaga. „Ne ponams sėdėti... Per terapijos pratybas reikia specialių baldų„, - apie terapijas  ant minkštasuolių kalbėjo D. Jurgaitis. Šūsnio minėtų pirkinių ŠU atstovas nelinkęs vadinti išlaidavimu. „Projektinės lėšos“, - atkirto D. Jurgaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, kaip ŠU taupo, D. Jurgaitis minėjo rašiklius ir popierių. Jų esą jau kur kas mažiau perkama. Galima tik įsivaizduoti, už kokias pinigų sumas ŠU seniau pirkdavo kanceliarines prekes, nes štai praėjusių metų rudenį skelbtas konkursas dėl beveik 120 tūkstančių litų vertės biuro reikmenų.

Turtingas „viešintojų" skaičiumi

„Šiaulių naujienose„ rašyta, kuo nepaisant dėstytojams karpytų atlyginimų bei mažėjančių studentų skaičiaus Šiaulių universitetas vis dar turtingas neaiškios paskirties etatais. ŠU veikianti Ryšių su visuomene tarnyba „specialistų“ gausa nurungia net gerokai aukštesnes pozicijas pagal reitingus užimančius kitus šalies universitetus.

REKLAMA

Šiaulių universiteto tinklalapyje skelbiama, kad Ryšių su visuomene tarnyboje dirba net 13 žmonių. Tokio gausaus būrio darbuotojų skaičiaus neturi net pačią aukščiausią poziciją šalies universitetų reitinguose (šių metų birželį skelbtuose savaitraštyje „Veidas", - aut. past.) užimantis Vilniaus universitetas ar kiek žemiau esantis Vytauto Didžiojo universitetas.

Kitos įstaigos suvenyrus perka iš savų

Nemažai Šiauliuose veikiančių įstaigų saldainių ar kitų suvenyrų savo kolegoms seniai jau nebeperka.  Tarkim, neseniai viešint teisėjams iš užsienio Šiaulių apygardos teisme jų kolegos šiauliečiai suvenyrus atminimui pirko iš savo kišenės. Nebuvo girdėti, kad kas nors dėl to būtų labai sielojęsis. Reprezentacinėms prekėms jau kuris laikas nė cento skelbia neišleidžiantis ir Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Asta VOLKOVAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų