REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos apygardos prokuratūra kartu su Specialiųjų tyrimų tarnybos Klaipėdos valdybos pareigūnais baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame įtarimai reikalavus kyšio ir jį priėmus, legalizavus nusikalstamu būdu įgytus pinigus, suklastojus dokumentą pareikšti vienos Klaipėdos uždarosios akcinės bendrovės direktorei.

REKLAMA
REKLAMA

Byla su kaltinamuoju aktu perduota Klaipėdos apygardos teismui.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad ji, būdama valstybės tarnautojai prilygintu asmeniu, 2010 m. pabaigoje per kelis kartus reikalavo duoti kyšį ir jį priėmė iš bankrutavusios bendrovės direktoriaus už tai, kad ji atliks bankrutavusios bendrovės bankroto procedūras ir likviduos bendrovę.

REKLAMA

Be to, dalį iš 10 tūkst. litų kaip kyšį gautų pinigų įtariamoji legalizavo, t. y. jais atsiskaitė su kitu asmeniu už bankrutavusios bendrovės archyvo sutvarkymą.

62 metų bendrovės direktorei teks atsakyti ir dėl trukdymo ikiteisminio tyrimo pareigūnams atlikti savo pareigas. Pareigūnams atliekant kratą bendrovės patalpose, direktorė suplėšė du 200 litų nominalo banknotus, gautus kaip dalį kyšio, metė juos į šiukšlių dėžę bei kitais savo veiksmais trukdė pareigūnams atlikti teisėtas procedūras.

Įtariamajai skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų