REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apygardos teismas, išnagrinėjęs Seimo nario Sauliaus Stomos skundą dėl TV bulvarinės laidos kūrėjų  veiksmų „žaliaakės“ merginos istorijoje paskelbė, jog įstatymai gina Lietuvos piliečių teisę į privatų gyvenimą, tačiau ši teisė nėra absoliuti, ypač – viešųjų asmenų.

REKLAMA
REKLAMA

Teismo teigimu, bulvarinės laidos kūrėjai, slapta filmuodami politiko susitikimus su žurnaliste, siekė parodyti  ne privatų S. Stomos gyvenimą, o jo darbinę veiklą.

REKLAMA

Informacija apie privatų politiko gyvenimą, anot teismo, gali būti skelbiama be jo sutikimo, jeigu pateikiami duomenys atskleidžia visuomeninę reikšmę turinčias privataus šio asmens gyvenimo aplinkybes.

Į bulvarinės laidos žurnalistų akiratį pakliuvęs parlamentaras kreipėsi į Generalinę prokuratūrą su prašymu pradėti ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto informacijos apie asmens privatų gyvenimą rinkimo, atskleidimo ir panaudojimo.

REKLAMA
REKLAMA

Kai prokuratūra nepatenkino S. Stomos prašymo, jis nutarimą skundė ikiteisminio tyrimo teisėjui, bet ir šiam konstatavus, kad tam nėra teisinio pagrindo, politikas kreipėsi į Vilniaus apygardos teismą.

„Žaliaakės“ istorija S. Stomai didesnių sankcijų neužtraukė. Konservatorių frakcijos Seime, kuriai jis priklauso, etikos sargai kolegą tik pabarė.

Kai kurie parlamentarai teigė, jog tokios pigios ir banalios provokacijos nedaro garbės žiniasklaidai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų