REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau kelintą dieną besitęsiant nesutarimams dėl Drąsiaus Kedžio mažametės dukros, Prezidentė Dalia Grybauskaitė pabrėžia, kad svarbiausi yra mergaitės interesai, o vykdant teismo sprendimą dėl jos gyvenamosios vietos nustatymo, prievartos naudojimas yra netoleruotinas.

REKLAMA
REKLAMA

„Mergaitės interesai yra svarbiausia. Vykdant priimtą teismo sprendimą dėl vaiko gyvenamosios vietos nustatymo, prievartos naudojimas – netoleruotinas“, – sako Prezidentė ketvirtadienį jos spaudos tarnybos išplatintame pareiškime.

REKLAMA

Kėdainių rajono apylinkės teismas gruodžio 16–ąją paskelbė, kad L. Stankūnaitės ir dviejų žmonių nužudymu įtariamo velionio D. Kedžio dukra gyvens su mama, tačiau iki šiol mergaitė gyvena D. Kedžio sesers, Kauno apygardos teismo teisėjos Neringos Venckienės šeimoje.

L. Stankūnaitė tik kartą buvo susitikusi su savo septynmete dukra.

Nuo praėjusio penktadienio, kai Kėdainių rajono apylinkės teismas nusprendė grąžinti dukters globą L. Stankūnaitei, jos susitikimas su mergaite įvyko tik kartą – antradienį Venckų namuose Garliavoje. L. Stankūnaitė pati atvyko į Venckų namus, kur pustrečios valandos bendravo su dukra.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį L. Stankūnaitės ir jos dukros pasimatymas privalėjo įvykti kitoje aplinkoje nei iki šiol – ne mergaitės globėjos N. Venckienės namuose, tačiau, kaip buvo pranešta, mergaitė niekur nenorinti važiuoti, praneša lrytas.lt.

Pagal numatytą planą, pirmasis mergaitės ir mamos L. Stankūnaitės susitikimas turėjo įvykti jau praėjusį penktadienį ir trukti dvi valandas. Susitikimų laikas vis ilgėtų, kol po 14 dienų vaikas būtų perduotas motinai L. Stankūnaitei.

Jeigu iki gruodžio 30 dienos vaikas nebus perduotas motinai, veiksmų imsis antstoliai – Kauno antstolė Sonata Vaicekauskienė tikina panaudosianti visas įstatymo suteiktas galias.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų