• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užsienio reikalų ministerija (URM) su Ukraina sutarė atsisakyti planų įvesti naftos produktų importą ribojančias priemones. Tai atveria AB „Orlen Lietuva“ didesnes eksporto galimybes į Ukrainos rinką.

REKLAMA
REKLAMA

Ukrainos tarpžinybinė tarptautinės prekybos komisija gruodžio 28-ąją paskelbė sprendimą baigti specialųjį tyrimą dėl benzino, dyzelino ir kitų naftos produktų importo į Ukrainą ir neįvesti importą ribojančių protekcinių priemonių. Pasiekti šį sprendimą padėjo aktyvūs Lietuvos URM veiksmai ir nuolatinis argumentų prieš importą ribojančių priemonių įvedimą teikimas, teigiama URM pranešime.

REKLAMA

Sausio 29-ąją Ukrainai inicijavus specialų tyrimą dėl naftos produktų importo, Lietuvos URM kartu su ambasada Kijeve dalyvavo konsultacijose su Ukrainos pareigūnais, teikė argumentus ir ėmėsi visapusiškų veiksmų, siekė įtikinti Ukrainą nesiimti prekybą ribojančių priemonių.

Pasak URM, šis klausimas buvo įtrauktas į visų svarbiausių dvišalių Lietuvos ir Ukrainos susitikimų darbotvarkę, klausimas keltas Europos Sąjungoje (ES): buvo koordinuojami veiksmai ir keičiamasi informacija su Europos Komisija ir kitomis tyrimu suinteresuotomis ES valstybėmis narėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Bendros Lietuvos URM ir ES institucijų pastangos buvo svarus faktorius, prisidėjęs prie Ukrainos sprendimo, kad apsaugos priemonių įvedimas yra netikslingas.

Anot URM, šis nutarimas padės Lietuvos įmonei AB „Orlen Lietuva“ eksportuoti į Ukrainos rinką. Statistikos departamento duomenimis, Ukraina yra viena svarbiausių Lietuvos naftos produktų rinkų, į kurią eksportas 2011 m. pirmąjį-trečiąjį ketvirčiais sudarė 1,1 mlrd. litų. Tai sudaro apie 70 proc. viso Lietuvos eksporto į Ukrainą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų