REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos vidinė vienybė ir susitelkimas – pagrindinė sąlyga prasmingam pirmininkavimui Europos Sąjungos (ES) tarybai, todėl svarbu į pasirengimą šiam procesui įtraukti ir visuomenę, sakė Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis, sveikindamas 2013 m. Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai logotipo idėjos konkurso nugalėtojus.

REKLAMA
REKLAMA

A. Ažubalis trečiadienį pasveikino ir prizus įteikė Užsienio reikalų ministerijos surengto konkurso nugalėtojai Simonai Mikolaitytei ir likusių 29 skaitytojų atrinktų darbų autoriams.

REKLAMA

Iš viso konkursui pateikta daugiau kaip pusė tūkstančio idėjų, iš kurių interneto naršytojai per penkias savaites išrinko 30 geriausių.

Konkursą laimėjo diplomuotos dizainerės S. Mykolaitytės darbas. Taip nusprendė grafikos dizainerių, žiniasklaidos ir valstybės institucijų atstovų komisija. S. Mykolaitytė šiemet jau yra susilaukusi įvertinimo už socialinius plakatus, skatinančius gerbti ir saugoti lietuvių kalbą.

Pasak A. Ažubalio, darbų autorių aktyvumas įrodo, kad Lietuvos žmonėms rūpi užsienio politika, visuomenė suvokia pirmininkavimo ES Tarybai svarbą ir yra pasirengusi aktyviai dalyvauti tam ruošiantis.

REKLAMA
REKLAMA

A. Ažubalio teigimu, iš atsiliepimų Lietuvoje ir užsienyje galima spręsti, kad kokybiški buvo ir ligšioliniai Lietuvos pasirinkti pirmininkavimo tokioms svarbioms tarptautinėms organizacijoms kaip Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacija ar Demokratijų bendrija logotipai.

Remiantis konkurse laimėjusia idėja, kitais metais bus kuriamas pagrindinis Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai ženklas.

Pagal ES tradicijas, Lietuvos pirmininkavimo logotipas bus iškilmingai pristatytas 2013 m., likus keliems mėnesiams iki pirmininkavimo pradžios.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų