• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ką iš tiesų vyrai mano apie savo išvaizdą?

Visos žinome, kad vyrams labai svarbu nuolat tobulinti kūno formas, tačiau yra temų, kuriomis atvirai kalbėti jie nelinkę. Pateikiame žurnalo „Men's health“ redaktoriaus Tedo Spikerio atskleistas aštuonias tiesas apie vyrus.

REKLAMA
REKLAMA

1. Vyrai dėl kūno formų jaudinasi labiau nei įsivaizduojate.

Kaip atrodo standartinis vyras? Raumeningas, stiprus ir pasitikintis savimi? Anot Tedo Spikerio, jei vyras per storas, pelno alaus mėgėjo ar namisėdos vardą, o jei per plonas – jį vadina ištižėliu. „Galime būti pliki arba plaukuotomis nugaromis, bet kalbant apie svorį, moterų akys visada užkliūva už pernelyg aptemptų kelnių, kurios išryškina per didelį užpakaliuką, todėl jos ima vyrus vadinti storuliais“, – pripažįsta redaktorius.

REKLAMA

„Esu per storas, mano plaukai retėja, negaliu jaustis gerai, – taip vyrų mąstyseną apibūdina psichologijos profesorius Thomas Cashas iš Norfolko universiteto. – Tiesą sakant, ne tik moterys jaudinasi dėl išvaizdos. Mes, vyrai, niekada apie tai garsiai nekalbėsime ir joms girdint neklausime draugo patarimo dėl kūno formų.“

2. Kompleksus paverčia juokais.

„Juokaujame apie netobulas kūno formas tik todėl, kad paslėptume nusivylimą, kartėlį ir pyktį“, – sako T. Spikeris. Vis dėlto yra žmonių, kuriuos juokeliai gali įžeisti. Kai 37-erių Markas Meadoras iš Vestervilio rodė bičiuliams nuotraukas iš kelionės po Disneilendą, vienas jų palygino draugą su nuo širdies priepuolio mirusiu nutukusiu reperiu: „Žmogau, tu atrodai kaip reperis Big Pun“. Tuomet Markas nusijuokė ir neparodė, kad įsižeidė. Tą pačią savaitę jo dukra pasakė: „Tėti, tu atrodai lyg lauktumeisi kūdikio.“  Laimei, tokios replikos paskatino vyriškį keistis – jis liovėsi valgęs nesveiką greitąjį maistą ir numetė beveik 20 kilogramų.

REKLAMA
REKLAMA

3. Konkuruoja dėl moterų.

Pastaruoju metu dauguma santuokų žlunga, nes vienas partnerių susiranda kitą. Moterys vyrus pakeri žavesiu, o vyrai tai padaryti gali naudodamiesi tobulu kūnu. Kalifornijos valstybiniame universitete žmonių požiūrį į išvaizdą tirianti Lynne Luciano sako, kad moterims nepatinka vyrai, skiriantys pernelyg daug dėmesio išvaizdai, tačiau jos nori, kad jie visada atrodytų tvarkingai. Kai kurie vyrai, pamatę, kad jų kolegos populiaresni tarp moterų, net pradeda sportuoti.

4. Jie nužiūrinėja ne tik moteris.

„Vyrai myli akimis. Mums patinka, kaip jūs atrodote. Tačiau kaip moterys save konkuruoja su kitomis silpnosios lyties atstovėmis, taip ir mes bandome save palyginti su kitais, gerai atrodančiais vyrukais. Tai – vyriška konkurencija ir įgimtas instinktas tobulinti kūno formas, kad patrauktume moterų dėmesį“, – sako T. Spikeris. Vyrai įsitikinę, kad jei  galės didžiuotis gražesniais kūnais, lengviau suartės su moterimis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

L. Luciano bendravo su keliais gydytojais, kurie atlieka lytinių organų didinimo operacijas. Specialistai patikino, kad tikroji didinimo priežastis – ne geresni santykiai su moterimis, bet galimybė pasigirti vyrų kompanijoje.

5. Vyrai trokšta atrodyti 25-erių.

„Anksčiau turėjome būti it mitiniai didvyriai – išmintingi, patyrę ir subrendę, o dabar turime atrodyti kaip jaunuoliai su „plieniniu“ pilvo presu“, – pripažįsta žurnalo „Men's health“ redaktorius. Iš tiesų šiandien moters idealas – jaunas ir raumeningas vyras, todėl nenuostabu, kad daugelis 40 ar 50 metų vyrų bandydami juos pamėgdžioti susiduria su tikrais iššūkiais. Ne tik moterys nori būti visada jaunos ir gražios. Vyrus taip pat veikia amžiaus krizė. Todėl galima paaiškinti, kodėl nuo 1997 iki 2001-ųjų vyrų, kuriems buvo atliktos plastinės operacijos, padaugėjo 256 procentais.

REKLAMA

Tokia tendencija taip pat paaiškina, kodėl vyrai taip bijo praplikti. „Kad ir kaip bandytume paslėpti plikę, ji parodo vyro gyvybingumo ir valdžios silpnėjimą. Jei moteris palieka vidutinio amžiaus sulaukusį vyrą, jį apninka mintis, kad su juo daugiau nenorės būti nė viena moteris, – nusivylimo neslepia T. Spikeris.

6. Ir jie puola į neviltį.

„Nepamenu tų laikų, kai kelnės man tiko idealiai. Jei tinka liemuo, per daug aptempia klubus, o didesnio dydžio kelnės – per laisvos per klubus, nesilaiko ant juosmens. Pamenu, prieš 20 metų mano sudėjimas buvo idealus, tačiau vis dar sunku pripažinti, kad gerokai pasikeičiau. Pasimatuoti moteriškus džinsus buvo pats kvailiausias dalykas, kokį galėjau padaryti, bet prisipažinsiu, jie man tiko daug labiau nei vyriški. Taip apie šešis mėnesius dėvėjau moteriškus džinsus ir jaučiausi lieknesnis“, – pasakoja T. Spikeris.

REKLAMA

7. Iškreiptas vyrų požiūris į kūną ne mažiau pavojingas nei moterų.

Kai kurie pasitikėjimą savimi praradę vyrai veidrodyje ima matyti iškreiptą vaizdą, juos apima depresija, pyktis, nerimas ir net atšąla seksualiniai santykiai. Gydytojai neslepia, kad daugelis vyrų turi valgymo sutrikimų ir piktnaudžiauja steroidais. Harvardo medicinos mokyklos psichologas Robertas Olivardia sako, kad vyrams gėda pripažinti apie tokį elgesį. Jiems kur kas lengviau pasakyti, kad yra alkoholikai, bet ne anoreksikai.

Codis Swannas – studentas iš Floridos, troško sulieknėti, todėl atsisakė daugelio maisto produktų ir kasdien lipo ant svarstyklių. „Jausdavausi laimingas, kai matydavau, kad svarstyklių rodyklė kaskart rodo mažesnį svorį“, – prisimena jis. Šiandien vaikinui diagnozuota anoreksija. Nors pats mano, kad jau visiškai pasveiko, įsidėjęs kramtomąją gumą į burną, ją kramto 30 minučių, kad sudegintų visas joje buvusias kalorijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

8. Jie nieko nekaltina ir padėkos bet kam, kas privers keistis.

„Žinome, ką reiškia, kai esi varstomas tobulų vyrų žvilgsnių. Matome juos apatinio trikotažo reklaminiuose klipuose, žurnaluose ar filmuose. Negalime kaltinti dėl to žiniasklaidos, o juo labiau genetikos ar tėvų, iš kurių paveldėjome kūno sudėjimą. Galiu teisintis, kad esu per daug įsitempęs ir neturiu laiko sportuoti, bet blogiausia mano yda – padidėjęs apetitas, kurį suvaldyti kasdien vis sunkiau. Moterys, patikėkite, mums reikia jūsų padrąsinimo ir paramos“, – sako T. Spikeris.

Parengė Rasuolė Čepulinskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų