REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Latvijos ir Baltarusijos bendrovėms kovojant dėl nuo 2004 m. nebeveikiančiame naftotiekyje įstrigusios žaliavos, į ginčą gali įsikišti ir Latvijos vyriausybė.

REKLAMA
REKLAMA

Baltarusijos įmonė „Polocktransneft Družba“ tęs kovą dėl teisės į 50–60 mln. latų (maždaug 200–250 mln. litų) kainuojančią naftą, esančią magistraliniame naftotiekyje Polockas–Ventspilis. Pats naftotiekis priklauso Latvijos ir Rusijos kompanijai „LatRosTrans“ ir nenaudojamas nuo 2004 m. sausio.

REKLAMA

Kaip praneša laikraštis „Dienas Bizness“, Latvijos vyriausybė taip pat iki galo neprarado vilties tęsti dalyvavimą šiame ginče. Vyriausybės grupė per dvi savaites įvertins Latgalės apygardos teismo sprendimą, pagal kurį ginčas buvo išspręstas „LatRosTrans“ naudai. Apie tai pranešė šalies premjeras Valdis Dombrovskis.

Baltarusijos kompanija ketina apskųsti šį sprendimą, byla bus toliau nagrinėjama Aukščiausiajame teisme. Jos advokatas pabrėžė, kad kol kas draudimas pumpuoti naftą iš vamzdyno galioja.

REKLAMA
REKLAMA

„Polocktranseft Družba“ ir „LatRosTrans“ byla buvo svarstoma Latvijoje nuo 2010 m. gruodžio. Dėl nuosavybės teisės į technologinę naftą, įstrigusią „LatRosTrans“ priklausančiame magistraliniame naftotiekyje Latvijos teritorijoje, garsiai pareiškė dvi kompanijos – „LatRosTrans“ ir „Polocktranseft Družba“.

Neseniai Latgalės apygardos teismas nutarė visiškai atmesti „Polocktranseft Družba“ ieškinį dėl nuosavybės teisės į naftą, esančią „LatRosTrans“ naftotiekyje.

„LatRosTrans“ yra vamzdynų, kuriais perpumpuojama nafta ir naftos produktai Latvijos teritorijoje, savininkė ir operatorė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų