REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teismo medicinos komisija pritarė Anderso Beringo Breiviko (Anders Behring Breivik) psichiatrų išvadoms, kad jis nepakaltinamas, bet gali, būti, kad ekstremisto psichika bus tikrinama dar kartą.

REKLAMA
REKLAMA

Septynių ekspertų komisija ketvirtadienį patvirtino lapkričio 29 d. paskelbtą išvadą, kad ekstremistas nepakaltinamas, ir padidino tikimybę, kad jis išvengs kalėjimo. Teismo medicinos komisija teigė, kad neturi jokių svarbių komentarų apie psichiatrų išvadas.

REKLAMA

Vėliau ketvirtadienį teisėjas klausė prokurorų ir ginančiosios pusės, ar jie norėtų, kad A. B. Breiviko psichikos sveikata būtų įvertinta dar kartą.

Norvegijos transliuotojas NRK trečiadienį pranešė, kad trys iš septynių komisijos narių „stipriai prieštaravo“ pradinei ataskaitai, kurioje teigiama, kad A. B. Breivikas yra nepakaltinamas, bet ketvirtadienį paskelbtame komisijos pranešime apie tai neužsimenama.

Teismo pareigūnas sakė, kad A. B. Breivikas vis tiek bus teisiamas balandžio mėnesį, o teisėjas gali bet kuriuo metu nurodyti atlikti dar vieną jo psichikos būklės ekspertizę.

Liepos 22 d. A. B. Breivikas padėjo bombą Oslo centre ir iššaudė daug žmonių Darbo partijos jaunimo stovykloje. Per išpuolius žuvo 77 žmonės.

Taip pat skaitykite:

A. B. Breiviko tėvas pavadino jį baisiausiu teroristu nuo Antrojo pasaulinio karo laikų

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų